'El Punt' i l''Avui' aplicaran un ERO temporal a tota la plantilla en dos anys

Una seixantena de treballadors s'acull a l'oferta de l'empresa de plegar voluntàriament

  • La redacció del Punt a Girona © ACN
    La redacció del Punt a Girona © ACN
  • Les dues capçaleres del grup Hermes © ACN
    Les dues capçaleres del grup Hermes © ACN
El director general del grup Hermes Comunicació, Joan Vallclara, ha explicat que les plantilles a Tarragona, Barcelona i Girona ja han aprovat per majoria l'opció presentada per l'empresa. A les votacions hi va participar el 69% dels treballadors i el 62% va votar a favor de la proposta de l'empresa. Treballadors de l''Avui' han afirmat que en la seva assemblea no van aprovar la proposta de l'empresa i van optar per presentar una contraproposta.

La proposta combina un ERO d'extinció amb un ERO temporal. A l'ERO d'extinció s'hi poden apuntar voluntàriament els treballadors, que seran indemnitzats amb 45 dies per any treballat. El termini per acollir-se als acomiadaments voluntaris finalitzarà aquest divendres i, de moment, s'hi han sumat una seixantena de treballadors. Un cop es tanqui el període, a la resta de la plantilla que hagi decidit quedar-se se li aplicarà un ERO temporal.

La previsió és que el període màxim d'aplicació de l'expedient temporal siguin 24 mesos i que els treballadors vagin a l'atur, com a molt, quatre mesos. Vallclara ha explicat que la previsió és que l'ERO es comenci a aplicar a finals del 2011 i s'allargui fins a principis del 2013.