Roses comissa 1.500 quilos de material de 'top manta' i tramita 79 sancions per venda il·legal

Els ajuntaments demanen un canvi legislatiu per tal que es pugui combatre l'activitat per la via penal

Durant la reunió és van presentar les accions acordades abans de l'estiu i també el material informatiu, com ara tríptics i adhesius, on s'explica als possibles clients de la venda ambulant de la il·legalitat d'aquesta activitat. També es va fer balanç dels operatius policials que s'han fet als municipis i que en el cas de Roses ha representat la tramitació d'un total de 79 actes i el comís de 1.500 quilos de material.

En la trobada, es va comptar amb la presència del subdirector territorial d'Interior, dels alcaldes i regidors de seguretat ciutadana i promoció econòmica de Roses i La Jonquera, representants dels cossos policials de Mossos d'Esquadra i Policia Local i també membres del sector del comerç. La reunió forma part de les trobades periòdiques entre municipis i Govern per abordar aquesta problemàtica.

Combatre-ho per la via penal

Un dels aspectes que van sorgir durant la reunió va ser la dificultat que els municipis tenen per penalitzar el 'top manta', ja que actualment l'única via que tenen és la tramitació de la infracció i sanció per incompliment de la normativa municipal sense poder traslladar-ho a la via penal. És per això que es va demanar traslladar al Govern la necessitat de buscar una solució definitiva com ara un canvi legislatiu per permeti actuar amb més contundència davant aquesta problemàtica.

També es va acordar continuar amb les operacions coordinades amb els dos cossos policials per tal de mantenir la pressió davant un fenomen que consideren perjudicial per l'activitat comercial i la imatge de les poblacions que ho pateixen.