Olot acollirà estudis de la Universitat de Vic que no estaran relacionats amb l'art ni el disseny

L'alcalde de Vic ha iniciat una ronda de contactes amb els alcaldes de poblacions veïnes per explorar possibles col·laboracions

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha admès que no li sembla convenient donar a conèixer els nous estudis de la Universitat de Vic que acollirà la ciutat "sense tenir-ho ben lligat". Tot i això, ha desvetllat que no estaran relacionats amb l'art ni el disseny. "Tot i que l'art és un camp molt important per la ciutat i representa el nostre pal de paller, hi establirem estudis de nivell universitari d'un altre àmbit".

Per Corominas, el canvi social que ha representat la universitat per ciutats com Vic o Girona, "encara que a menor escala, també hem de ser capaços de portar-ho a Olot". El batlle s'ha mostrat convençut i segur d'aconseguir-ho. La iniciativa estarà vinculada a la Fundació d'Estudis Superiors, "o un organisme similar", ha afegit Josep Maria Corominas.

L'alcalde d'Olot ha assenyalat que els seus antecessors van estar molt de temps treballant amb la Universitat de Girona, però aquesta va considerar que Olot no acabava de complir les expectatives que s'havien generat. En aquest sentit, Corominas ha elogiat la Universitat de Vic "perquè no ens ha posat dificultats a l'hora de col·laborar en cap moment, més aviat tot han estat facilitats".

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha destacat que la UVic "té la capacitat d'adaptar-se a les necessitats del demandant". És per això que ha afegit que allò que vol la Universitat de Vic és que la societat "ens demani el que vol que fem, no allò que volen els formadors, sinó el que vulgui la gent que ha de venir a ser formada".

Aquest dijous tindrà lloc la reunió entre tots els membres del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, òrgan titular de la Universitat de Vic. La sessió ordinària comptarà amb la incorporació de set nous membres, entre ells hi haurà l'alcalde d'Olot.

A nivell turístic, els dos alcaldes han posat de manifest la idea de col·laborar entre les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i Osona. Segons Corominas, l'oferta turística "és molt potent" i les tres comarques tenen espais "emblemàtics" que es poden explotar.

En matèria sanitària, tot i que ja s'han iniciat algunes col·laboracions entre els hospitals més importants de la Garrotxa, el Ripollès i Osona, Corominas ha assenyalat que l'objectiu és "seguir en aquesta línia". La idea és, segons ha explicat, "ajuntar serveis per millorar l'eficiència de cara als ciutadans".

La variant d'Olot i la de les Preses

Segons ha explicat Corominas, una de les prioritats de la Generalitat pel que fa a infraestructures és "desencallar" la qüestió de la variant d'Olot i la de les Preses. L'alcalde ha assenyalat que "quan un territori té una part molt important declarada Parc Natural, a l'hora de fer obres cal que hi hagi responsabilitat i invertir-hi més per preservar l'entorn".

Segons l'alcalde d'Olot, la majoria de grups polítics veuen la necessitat de fer una variant amb doble traçat i que inclogui un túnel. La idea del batlle és que el 2012 es puguin acabar tots els estudis necessaris per tirar endavant el projecte i que el 2013 puguin començar les obres. Per Corominas, sense aquesta variant, "la connexió per l'eix entre Manresa, Vic, Olot, Perpinyà i cap a Europa, no tindria sentit".