La retallada de vols de Ryanair passa factura a les agències de viatges gironines

Les vendes són menors que l'estiu passat i les estades contractades més curtes

La crisi persistent també afecta el sector de les agències de viatges i ha comportat "canvis d'hàbits" a l'hora de planificar les vacances, segons ha concretat Bou. D'aquesta manera, les agències gironines han constatat que ara es tendeix cap a les estades més curtes i a destins més propers com la Toscana, Malta o altres punts del Mediterrani. Tot i que alguns clients encara opten per viatges combinats de llarga durada a destinacions més llunyanes, com Àsia, els EUA o Costa Rica, molts també esperen una "oferta final" per adquirir escapades més curtes, ha apuntat Bou.

Des de la UCAVE confien que la tendència a la baixa en les vendes revifi durant el que resta del juliol i l'agost, tot i que reconeixen que el panorama arreu de l'estat espanyol és d'una caiguda significativa dels viatgers que acudeixen a les agències per planificar les vacances.

D'altra banda, les dades pessimistes en l'emissió de viatges contrasten amb la bona perspectiva per a la Costa Brava com a destí, ja que continua sent un "punt estrella" en la recepció de visitants, ha reflexionat Bou.