Puigdemont porta al ple l'aprovació del cartipàs i confia comptar amb el suport de més d'un grup

El PP no vol "posar pals a les rodes" a diferència de la CUP que apostarà pel vot en contra o l'abstenció

L'alcalde de Girona "esgotarà fins a l'últim minut" per negociar amb els diferents grups per a l'aprovació del cartipàs municipal que es votarà en el ple d'aquest dimarts. Puigdemont ha destacat que estén la mà a totes les formacions i confia que podrà aprovar el cartipàs amb el suport de més d'un grup. "És possible que arribem a acords en plural", ha destacat. El fet és que CiU governa en minoria a la ciutat amb 10 regidors i necessita almenys tres vots més perquè el cartipàs tiri endavant.

El PP no vol posar "pals a les rodes"

Els populars van obtenir tres regidors en les passades eleccions municipals. La seva portaveu al consistori, Concepció Veray, ja ha avançat que el seu vot serà favorable o bé que s'abstindran. "El PP l'any 2007 davant el cartipàs del tripartit es va abstenir, per tant ara no s'entendria que votéssim en contra", ha apuntat la popular. En aquest sentit, Veray ha destacat que aposten per una oposició "constructiva i responsable", i per això ha assegurat que "no posaran pals a les rodes a la governabilitat del nou govern". La posició oposada és la de la CUP, que entra per primera vegada a l'ajuntament amb tres regidors. El seu portaveu, Jordi Navarro, ha explicat que, tot i que falta decidir-ho en assemblea, apostaran pel vot en contra o per l'abstenció "crítica", ja que no estan d'acord amb l'estructura que presenta Puigdemont.

La socialista Pia Bosch ha assenyalat que les negociacions amb la formació nacionalista es van engegar tard i que, per tant, encara no tenen un posicionament clar. Tot i això, Bosch ha apuntat que entre el vot a favor i el vot desfavorable, també hi ha l'abstenció, deixant entendre que és una possible opció. En la mateixa situació es troba ICV, que no farà pública la seva decisió fins el mateix dia del ple. El PSC va obtenir set regidors i la formació ecosocialista dos.

Dos regidors adjunts a l'alcaldia i només quatre tinències d'alcaldia

Puigdemont ja va fer pública quina serà la distribució de les àrees de govern entre els seus deu regidors. Un dels canvis més significatius és que el nou alcalde ha decidit tenir dos regidors adjunts a l'alcaldia, i en dependran l'àrea de Cultura, el projecte ferroviari i també l'avenç cap a la ciutat intel·ligent. El nou alcalde de la formació nacionalista també aposta per tenir només quatre tinències d'alcaldia, a diferència de les vuit que tenia el govern tripartit.