Mas reitera que ara és important que es parli de país i menys d'eleccions

El president de la Generalitat diu que la situació de l'Estat "no està per entrar en una dinàmica electoral tan llarga"

El president de l'executiu català també ha manifestat que no s'apuntarà a la petició d'eleccions anticipades, ja que és una decisió que ha de prendre el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el que ell esculli "acceptat serà". Tot i això ha demanat a Rubalcaba que "s'estalviï una campanya de vuit mesos", ja que, segons ha dit, "l'Estat no està per entrar en una dinàmica electoral tan llarga". "Ara cal parlar més de país i menys d'eleccions", ha subratllat el cap del Govern de la Genralitat.

"Passar l'examen" per poder entrar en "una època de normalitat"

El cap de l'executiu català ha tractat les retallades manifestant que no es pot "donar la impressió" que perquè s'apliquin mesures d'austeritat s'ha "deixat de tenir diners". "El que no es pot és posar-n'hi més", ha argumentat, i ha afegit que la disminució de recursos econòmics s'ha de compensar amb actes com el celebrat aquest dissabte a Salt, per donar suport als joves a través del futbol.

El president de la Generalitat també ha insistit que l'etapa d'austeritat és temporal, i que ara cal "fer els deures per per passar l'examen", per després "entrar en una època de normalitat". "Quan abans es passin els exàmens abans arribarà la recuperació", ha resumit. Mas també ha demanat la col·laboració entre el sector públic i privat, ja que "cal fer pinya" per sortir de la situació de crisi, ha argumentat.

"És lògic que Salt rebi un tractament especial"

El president de la Generalitat també ha parlat de Salt manifestant que és "lògic" que rebi un tractament "diferent i especial", per l'elevada taxa de població immigrant. Ha garantit que faran "tot el que calgui" per ajudar poblacions com Salt, "al costat de les entitats com les fundacions del Barça i 'la Caixa', i també de les de les comarques gironines".

Un projecte per reeducar els joves a través de l'esport

Mas ha participat aquest dissabte a Salt en la prova pilot del projecte 'Futbol Net', que pretén reeducar els joves a través de l'esport. Després que aquest divendres ja es fes la prova a Manlleu (Osona), el president de l'executiu català i el president del FCB, Sandro Rosell han assistit a la presentació del projecte al municipi del Gironès. Davant d'un gran núvol de càmeres i fotògrafs i de més d'un centenar de nens d'entre 10 i 16 anys, Rosell ha animat els joves esportistes a seguir jugant a futbol, però ha posat especial atenció en la seva formació "com a persones". "Heu d'estudiar i formar-vos", ha destacat el president del Barça.

Els assistents han aprofitat l'ocasió per fotografiar-se amb els dos presidents, que també han tingut temps per fer uns xuts amb una pilota del Barça i de signar les samarretes als joves esportistes que participen en aquest projecte. Un projecte que ja ha beneficiat a més de 300 nens i que arribarà els propers mesos a la localitat de Vic.