La FOEG fa bones les previsions i diu que aquest estiu la Costa Brava rebrà un 12% més de visitants

Durant el primer trimestre del 2011, el turisme i les exportacions són els únics indicadors positius de l'economia gironina

L'informe d'indicadors econòmics del primer trimestre del 2011 a Girona continua denotant que la recuperació de l'economia continua essent molt lenta. Segons ha explicat l'autor de l'informe, Modest Fluvià, malgrat que l'activitat econòmica a Catalunya encadena quatre trimestres consecutius d'augments, aquests creixements són tan baixos que no absorbeixen atur. Per això, la previsió de la FOEG és que la taxa d'atur a l'Estat no baixarà significativament per sota del 20% ni durant aquest any ni tampoc el 2012.

Segons l'informe, només el turisme i les exportacions estan funcionant positivament a la demarcació en els primers mesos de l'any. El president de la FOEG, Jordi Comas, ha dit que s'estan confirmant les previsions que tenien i que hi haurà creixements en el turisme de fins el 12% aquest estiu a la Costa Brava.

Els nivells més alts es concentraran en hotels, càmpings i apartaments del litoral de la Selva, i a comarques com el Baix Empordà i l'Alt Empordà el creixement se situarà entre el 8% i el 10%. "És molt important que tinguem una bona temporada turística perquè el turisme representa el 20% del PIB i afecta de manera transversal els altres sectors", ha dit Comas.

L'altra bona notícia és el comportament de les exportacions durant els cinc primers mesos de l'any, que han experimentat un creixement d'un 23,5%, liderares pels sectors agroalimentari i metal·lúrgic. Segons l'informe FOEG, les exportacions gironines han superat els 992 MEUR.

Més demanda que oferta de cursos

El secretari general de la FOEG, David Hugas, ha explicat que els han rebaixat un 10% els recursos provinents del Govern per organitzar cursos de formació i ocupacionals per aturats. Hugas ha dit que, a causa del canvi de Govern i per tenir un pressupost prorrogat, durant el primer semestre de l'any no han pogut fer cap curs.

El context de crisi fa que la demanda de formació hagi crescut espectacularment, fins a un 300%. Això farà que molta gent, segons Hugas, quedi fora dels cursos que començaran a la tardor. Per exemple, el secretari general ha explicat que s'han trobat que per un curs de 15 places tenien 220 peticions.