L'alcalde denuncia que creix l'absentisme entre la policia local de Palafrugell per problemes laborals

L'ajuntament ha constituït una comissió d'investigació per determinar les causes i posar-hi remei

El nou alcalde de Palafrugell, Juli Fernàndez (PSC), ha decidit impulsar una comissió d'investigació per saber què està passant en el cos de la policia municipal perquè, segons reconeix, fa temps que hi ha conflictes laborals. L'alcalde ha dit que no hi ha un repartiment just dels torns, que hi ha problemes amb els horaris, falta de comunicació i que, tot plegat, es tradueix en més absentisme i més baixes laboral.

El cos està format per una plantilla fixa de 48 policies i set més que ho són a temps parcial. Per això, Fernàndez reconeix que hi poden haver desavinences personals però ha dit que volen posar-hi remei "en positiu" per aconseguir que el cos torni a ser "un referent a la demarcació com ho era fa anys".

L'alcalde ha encarregat un informe tècnic que tindrà a les mans el pròxim 18 de juliol i que ha de recollir quines són les causes que han pogut originar els conflictes. Fernàndez ha dit que el conflicte fa temps que dura i que, per tant, també volen saber quina coneixença en tenia l'anterior equip de govern i perquè no va prendre mesures.
 
A partir d'aquí, la comissió -formada per tècnics i polítics- té tres mesos per fer diverses reunions i poder posar remei a la situació. Fernàndez ha explicat que volen impulsar "mesures en positiu" per motivar el cos i recuperar un bon ambient de feina.