El Consell Comarcal del Ripollès canvia de color polític i proclama president a Miquel Rovira

CiU recupera el lideratge de l'ens després de vuit anys

Durant els parlaments, el nou president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, ha agraït la tasca dels seus predecessors i ha destacat "el bon to" de les intervencions de l'oposició. Les prioritats per Rovira seran potenciar l'emprenedoria i l'empresa, la societat de la informació, l'educació i la cohesió social així com també els serveis socials, el Servei d'Assistència Tècnica (SAT) dels municipis, les infraestructures i la sanitat.

Des de l'oposició tant socialistes com republicans han coincidit a assenyalar que vetllaran perquè "tot el que s'ha engegat fins ara no s'aturi". I han fet especial èmfasi al desenvolupament de noves oportunitats econòmiques i d'infraestructures per la comarca.

El ple d'aquest dijous ha servit per escollir el president però encara es desconeix quines àrees de govern i quins càrrecs ocuparan els consellers. Això no serà fins el ple de configuració del cartipàs previst per d'aquí dues setmanes.

Els consellers del Consell Comarcal del Ripollès

El govern, liderat per Convergència i Unió, el formen els regidors de l'Ajuntament de Ripoll, Miquel Rovira i Xavier Cima; la regidora de l'Ajuntament de Campdevànol i portaveu del grup al consell, Montserrat Portabella; l'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat; l'alcaldessa de Queralbs, Immaculada Constans; l'alcalde de Molló, Josep Coma; el regidor de Sant Joan de les Abadesses, Raimon Traver; el regidor de l'Ajuntament de Gombrèn, Juan Cruz; el regidor de l'Ajuntament de Toses, Joan Bernadas; i el regidor de l'Ajuntament de Planoles, Jeroni Marín.

L'oposició al consell la liderarà el PSC, amb cinc regidors, i l'acompanyarà ERC, amb quatre. Pel que fa al PSC, el grup està format pel regidor de l'Ajuntament de Ripoll, Enric Pérez; la regidora a l'Ajuntament de Campdevànol, Núria López; la regidora de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Montserrat Tallant, l'alcalde de Campelles, Joan Dordas; i l'alcalde de Setcases, Carlos Fernàndez.

La representació d'ERC al consell estarà formada per l'alcaldessa de Vallfogona de Ripollès i portaveu al consell, Carme Freixa; la regidora de l'Ajuntament de Ripoll, Teresa Jordà; la regidora de l'Ajuntament de Ribes de Freser, Maria Perramon; i l'alcalde d'Ogassa, Josep Tremps.