Sis quilòmetres de cues a l'AP-7 a la Jonquera en direcció França

De moment son les xifres habituals del cap de setmana

[ACTUALITZACIÓ 16:40h]

La celebració de la cimera del G7 a Biarritz i el tancament de la frontera al seu pas per Irún obligant els vehicles a passar per la Jonquera ja es comença a fer notar, presentant-se fins a sis quilòmetres de cues a l'autopista AP-7- en sentit França, mentre que l'N-II es registra un quilòmetre de retencions segons informa el Servei Català de Trànsit.

Aquestes dades però encara queden lluny de les grans retencions que van tenir lloc el passat 10 d'agost quan es van poder veure fins a 12 quilòmetres de cues a l'AP-7 degut a unes obres que es duen a terme a El Voló (França).

Per la seva banda, els conductors de vehicles pesants es mostren contrariats davant el fet d'haver d'anar per la Jonquera, ja que implica més despeses i més quilòmetres. Això en el millor dels casos, ja que aquells que descarreguen a localitats franceses com Bordeus es veuen obligats a quedar-se aturats, o bé fer prop de 500 quilòmetres de volta per poder entrar.

L'augment de costos es registra, bàsicament, en l'increment de litres de combustible que gasten pels quilòmetres que han de fer de més, però també en els peatges d'autopista. L'Alejandro viatja de Berlin a Madrid. En una situació normal, passaria pel tram subterrani que va de Lió a Limoges i Bordeus, que és gratuït i de prop de 350 quilòmetres.

Des de Bordeus entraria directament a l'estat espanyol a través de la frontera d'Irún i d'allà a Madrid. Amb la restricció s'ha vist obligat a passar per la ruta que porta fins a la Jonquera on es paguen tots els trams d'autopista i, a més, li suposa una despesa extra de carburant ja que la ruta fins a Madrid és més llarga.