La UdG retalla les hores destinades a la recerca per poder impartir més classes

La mesura s'ha pres davant la reducció de més d'1 milió d'euros en contractació de professorat

La Univestitat de Girona té estipulat des del febrer la càrrega lectiva de cada tipologia de professorat. Les retallades que ha d'aplicar en el pressupost, fruit de les exigències del Govern, fan reduir en poc més d'un milió la partida destinada a la contractació de professorat associat a temps parcial. La rectora, Anna Maria Geli, no ha concretat encara quina afectació, a nivell de número de professors contractats, tindrà aquesta retallada. Actualment, a la UdG hi ha uns 600 professors en aquest règim.

Per compensar la davallada en la contractació de professorat associat, el Consell de Govern de la universitat ha aprovat aquest dijous que siguin els professors investigadors els que destinin més temps a donar classe i, per contra, aprimin les hores destinades a recerca.

Concretament, aquests professors passaran de fer 19 a 20 crèdits de classes, el que suposa una hora més de classe a la setmana. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, ha confirmat que la resta de categories de professorat no veuran modificades les seves càrregues lectives. Geli entén que cal fer ajustos per poder complir les exigències del Govern i s'ha mostrat convençuda que això no ha d'afectar la qualitat ni la quantitat de la recerca de la UdG. A més, ha sostingut que no es farà fora cap professor que formi part de la plantilla de la universitat.

La rectora també ha explicat que el Consell de Govern ha aprovat el Pla Docent per al curs vinent i que no hi ha modificacions en el nombre de titulacions que s'ofereixen. Geli ha avançat que el pròxim Consell de Govern, previst per al 28 de juliol, es votaran les mesures que afecten la contractació de personal.

El Consell de Govern que s'ha celebrat aquest dijous s'ha fet amb total normalitat. La darrera convocatòria de consell es va haver de suspendre quan un grup de 200 estudiants, professors i PAS van irrompre a la sala per impedir que s'aprovessin algunes retallades previstes per al pressupost d'aquest 2011.