Recoder diu que intentarà evitar que el conflicte amb Ryanair afecti econòmicament a Girona

ERC acusa el Govern de negociar sense tenir en compte les intencions de la companyia a Barcelona

La diputada gironina d'ERC, Carme Capdevila, ha estat l'encarregada de preguntar al conseller aquest dimecres des del Ple del Parlament quina és l'estratègia que té el Govern per negociar amb Ryanair i aconseguir que no marxi dels aeroports de Girona i Reus. A més, la republicana ha qüestionat també que el Govern no vulgui concentrar totes les companyies de baix cost a Barcelona. La resposta de Recoder ha estat clara. "Les afirmacions sobre la pèrdua de llocs de treball i l'impacte sobre l'economia gironina s'haurà de demostrar. I farem l'impossible perquè l'impacte no es noti", ha declarat el conseller de Territori.

A més, Recoder ha retret a ERC i als partits que donaven suport a l'anterior Govern que "es comprometessin a subvencionar amb fins a 4 milions d'euros de taxes aeroportuaries" en el seu preacord amb la companyia. En aquest sentit, ha avançat que l'actual executiu no seguirà aquesta directriu i opta per "negociar amb Aena perquè tingui una política de bonificacions en les taxes que beneficiï l'aeroport de Girona".

Amb tot Capdevila ha retret al Govern que la seva estratègia de negociació amb Ryanair estigui basada en "fer una oferta sense preveure que la companyia ha canviat l'estratègia volent créixer a Barcelona".