El director teatral Joan Lluís Bozzo denuncia insults per parlar en català a Palamós

El vigilant d'un pàrquing li hauria dit ell parlava en "l'idioma oficial" d'Espanya

El director de la companyia Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo, ha iniciat una polèmica a les xarxes socials després de denunciar el passat 14 d'agost a través de Twitter el seu enfrontament dialectal amb un vigilant de l'aparcament de la Platja del Castell a Palamós (Baix Empordà).

Segons assegura Bozzo; "El guarda del pàrquing es nega a parlar en català tot dient que ell parla 'el idioma oficial'". La queixa no es queda aquí. També lamenta que el treballador es va negar a "donar-nos el full de reclamacions, ens insulta i ens amenaça. Vergonya", va reblar.

La resposta la va rebre l'endemà per part d'un veí del poble i membre d'ERC, Marçal Gallego, qui va retreure al director de teatre la seva actitud: "Per poder-ho encabir en un tuit he abreviat. Exigir de males maneres “a mi em parles català” a un treballador, quan t’acabes de saltar la taquilla i no has volgut pagar, crec que no fa cap favor ni a la llengua ni al país", li va dir.

Bozzo va trigar uns dies més en replicar al palamosí assegurant que "el guarda del pàrking de la platja del Castell no va acceptar l'euro q pagàvem amb moneda fragmentada, es va negar a donar el full de reclamacions i va dir q si trucava els Mossos "los tendría que llamar por algo peor. Vostè no hi era, no menteixi (dirigint-se a Gallego). Ens va dir que això nostre era un "puto vacileo" i que els nostres fills li feien pena. Els nens van quedar horroritzats. Els mossos van dir q això no és competència seva. A qui ens hem d'adreçar davant de tants abusos sr Gallego? A vostè no, segur!"

A diferència de l'independentista, altres veïns si que van donar suport a Bozzo, explicant com havien tingut moltes enganxades amb el vigilant i que el seu tarannà era habitualment conflictiu i mancat de respecte.