La Guàrdia Urbana de Figueres va fer un 16% més de detencions l'any passat

El total de ferits greus per accident de trànsit va caure un 63% durant el període que va del 2007 fins al 2010

La Guàrdia Urbana va fer un total de 140 detencions durant el 2010, el que representa un 15,5% més que l'any anterior. L'alcalde ha destacat aquesta dada durant el dia de la Guàrdia Urbana per reconèixer la feina feta durant l'any passat, així com la col·laboració, gairebé "insòlita", amb la resta de forces de seguretat, és a dir, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil. Vila ha reconegut que va ser un any "especialment difícil", marcat per la crisi econòmica i amb un "augment significatiu de delictes comesos".

Durant l'acte que ha presidit al Castell de Sant Ferran, Vila s'ha compromès a treballar per resoldre millor els problemes de convivència i civisme, dos àmbits "complexos de gestionar a nivell administratiu, amb les ordenances", i ha afegit, "haurem d'esmolar l'enginy i la intel·ligència" per millorar en aquests aspectes, ahora que ha reconegut la feina feta des de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat.

Menys ferits greus de trànsit

Durant el període 2007-2010, s'ha aconseguit reduir el nombre de ferits greus a la ciutat en un 63%, un fet meritori de la guàrdia urbana, però també de les decisions en matèria urbanística com ara la millora de voreres, segons ha apuntat el regidor de Seguretat Ciutadana, José Luís Yécora. Tot i això, s'ha mantingut en una víctima mortal durant el 2010, una dada que demostra que cal "perseverar" en el camí de la prevenció segons paraules de l'alcalde Santi Vila, que ha valorat globalment les dades tot dient que són "raonablement bones".

Reconeixement a les actuacions d'agents i ciutadans

Durant l'acte, s'ha reconegut la feina feta durant el 2010 a un total de vuit agents i s'han lliurat sis medalles municipals de bronze a agents de la Guàrdia Urbana. Pel que fa a la constància en el servei, s'ha condecorat amb la medalla de bronze a l'agent Juan Antonio Blanco pels seus 20 anys al cos, i s'ha lliurat la medalla d'or a Manuel Tomás de la Torre per portar-ne 30 d'anys.

Per altra banda, s'ha donat la benvinguda als 4 agents nous que s'han incorporat al cos i que ja estan en actiu, d'un total de 71 agents que són actualment. Així mateix, també s'ha reconegut a dos ciutadans per la seva col·laboració amb la policia. Es tracta de David Barros, que va permetre la detenció de fins a 10 persones que portaven material robat de set establiments de Figueres per un valor de més de 4.500 euros, i de Juan José Moncayo que va identificar i facilitar la detenció de dues persones implicades en l'incendi provocat de varis vehicles després de donar l'avís a la policia.