El passeig del Molinet de l'Estartit romandrà tancat aquest estiu per alt risc de despreniments

L'alcalde ho ha decidit per la inestabilitat de la muntanya i perquè ha aparegut un esvoranc de 4 metres

          El passeig del Molinet de l'Estartit, que dóna als penya-segats i serveix de mirador per a les Illes Medes, porta tancat des del 2001. D'ençà que l'any 1994, arran de les fortes pluges que hi va haver, part de la muntanya va cedir, la consolidació d'aquest tram del passeig ha estat una reivindicació del municipi.

Les actuacions que s'han fet fins ara s'han centrat a la zona que dóna al nucli urbà de l'Estartit, i la reparació del tram final del passeig s'ha anat posposant. Arran de l'elevat risc de despreniments, l'Ajuntament el va tancar tant a vianants com a vehicles el 2001.

Des d'aleshores, i fins a l'estiu de l'any passat, l'accés al passeig del Molinet estava barrat. Però llavors, l'anterior alcalde Josep Maria Rufí va decidir obrir-lo als vianants durant els mesos de juliol, agost i setembre.

La brigada municipal va actuar a l'indret, que fins aleshores era impracticable, sobretot després de la llevantada de Sant Esteve del 2008. A més, també es van instal·lar diversos cartells que alertaven del risc de despreniments. El passeig es va tornar a tancar a finals de setembre, després que les condicions meteorològiques ho fessin necessari.

Aquest any, però, el Molinet continuarà tancat i barrat tant per als vianants com per als vehicles. El nou alcalde de Torroella, Jordi Cordón, ho ha decidit arran de l'elevat risc que hi ha a la zona per la inestabilitat de la muntanya -on encara hi ha despreniments- i perquè ha aparegut un enorme esvoranc de quatre metres quadrats al ferm del passeig.

A més, Cordón ha demanat als serveis tècnics municipals que elaborin, de manera urgent, un informe detallat sobre la situació actual del Molinet. El nou alcalde assegura que li agradaria reobrir el passeig al públic, però que de cap manera pot assumir el risc. A més, també ha criticat la decisió de l'anterior alcalde.

Una irresponsabilitat

"En cap cas, ni aquest any ni l'any passat, és proporcional el benefici que aporta la reobertura en relació a l'elevat grau de perillositat existent", ha afirmat Cordón. L'alcalde sosté que la decisió que va prendre Rufí va ser una irresponsabilitat, tot i que la brigada hi actués per minimitzar el risc.

"Si no es pot obrir, no es pot obrir; el que cal fer és continuar treballant per aconseguir el finançament necessari per executar els dos projectes que ja tenim sobre la taula, tant el de consolidació de la muntanya, com el de millora del passeig entre el Molinet i el port", ha assegurat Cordón. En aquest sentit, l'alcalde de Torroella de Montgrí ja ha avançat que en els propers dies viatjarà a Madrid per reunir-se amb responsables de Costes. A més de tractar l'afer del passeig del Molinet, Cordón els posarà altres temes sobre la taula, com els passejos de l'Estartit i de la Pletera.