Cau un 70% l'activitat de 'top manta' a Roses per la pressió policial respecte l'estiu passat

Comissen 100 quilos de material, sobretot roba i complements, de marques falsificades

Durant el dispositiu policial portat a terme el cap de setmana passat, els agents van constatar una important reducció del nombre de manters en el passeig de Roses. Si durant l'actuació feta el primer divendres de juliol de l'any 2010 es comissaven un total de 350 quilos de material i es comptabilitzaven entre 130 i 150 venedors il·legals, en l'operació de divendres passat, 1 de juliol, el nombre de manters s'havia reduït a la quarantena i la quantitat de material comissat va ser d'uns 100 quilos.

Hi van actuar un total de 40 policies, entre agents de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i la policia estatal, en el que va ser la primera de les col·laboracions entre els diferents cossos policials que es faran al llarg de la temporada. Els agents van procedir a retirar el material en venda - la gran majoria eren articles de roba i complements amb falsificacions de marques conegudes com ara samarretes, bosses de mà, carteres, cinturons, sabates, ulleres i rellotges- i a l'aixecament de la corresponent acta per activitat il·legal.

Aquest material s'ha dipositat en un magatzem policial fins a la finalització dels procediments administratius, seguint els terminis legalment establerts, moment en què es procedirà a la seva destrucció definitiva.

Des de l'Ajuntament es valora molt positivament aquest descens de la presència de manters en el passeig de la localitat i atribueixen aquests "primers resultats" a les actuacions implantades per a la "disminució gradual d'aquesta pràctica fins a la seva eradicació definitivia".

Noves actuacions


Entre aquestes actuacions destaquen les operacions coordinades pels diferents cossos policials durant l'estiu, com ara la intensificació de les mesures de detecció i enretirada de material que la Policia Local del municipi porta fent des de començaments de juny; la creació d'un dispositiu permanent de vigilància que patrulla totes les tardes i nits en el passeig Marítim de la població (punt que reuneix una major presència de venedors); el patrullatge a peu pels carrers comercials del nucli del municipi, o el servei específic destinat als mercats setmanals del diumenge, on també s"han detectat venedors que operen sense les autoritzacions i permisos pertinents.

Per altra banda, aquest any s'ha començat una campanya informativa amb cartells al passeig, on s'adverteix als possibles compradors que aquest tipus de venda és il·legal al municipi, així com l'edició de tríptics informatius assenyalant dels perills i inconvenients d'aquesta pràctica que es distribuiran tot l'estiu en establiments comercials, hotels i càmpings de la localitat.