Prohibeixen als marxants muntar parada al mercat de segona mà de Castelló d'Empúries

L'Ajuntament l'ha suspès indefinidament per les queixes i perquè la fiscalia investiga si s'hi venien productes robats

El conegut com a Mercat de les Puces se celebrava cada diumenge al polígon del Pla de Castelló d'Empúries. Aplegava unes 500 parades i s'hi venien tota mena de productes de segona mà. El nou ajuntament, però, va ordenar -mitjançant decret d'alcaldia- que l'activitat se suspengués "de manera indefinida", explica l'alcalde.

La decisió de suspendre el mercat es va deure, per una banda, a una investigació que porta a terme la fiscalia i, per l'altra, per les nombroses queixes i problemes que acumulava. "L'associació de marxants va denunciar el mercat per venda de material robada, i la fiscalia l'està investigant", explica l'alcalde. I hi afegeix: "A més, el Mercat de les Puces també acumulava problemes de seguretat i de sobredimensió".

El diumenge de la setmana passada va ser el darrer dia que es va celebrar el mercat. Avui, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Castelló d'Empúries han impedit que una vintena de marxants hi instal·lessin les seves parades. L'alcalde assegura que el tancament "és indefinit", com a mínim fins que no es resolgui la investigació.

Plantejament molt diferent

Sanllehí també exposa, però, que si l'Ajuntament decideix reobrir-lo, el plantejament que tindrà aquest mercat serà molt diferent del d'abans. "Seria radicalment diferent, no només en dimensions, sinó també pel que fa a filosofia, plantejament i tipus de parada que s'hi instal·li", ha indicat l'alcalde.

"No volem un mercat com el que hi havia en aquests moments, on només fèiem que rebre queixes", ha ressaltat Xavier Sanllehí. El Mercat de les Puces va néixer ara fa dotze anys amb la voluntat que els brocanters compressin i venguessin productes de segona mà.

El mes de maig passat, la llicència d'ocupació de via pública amb què es comptava per parar, ja no es va renovar. L'empresa concessionària, que creu que el tancament és injustificat, ha posat l'afer en mans d'advocats.