La Guàrdia Urbana de Figueres frustra l'ocupació il·legal d'un edifici municipal

Durant aquest primer semestre de l'any, hi ha hagut 51 intents

La Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) ha aconseguit aturar l'ocupació il·legal d'un edifici municipal tapiat i ha detingut l'home que presumptament hauria canviat el pany. Els fets van passar aquest dimarts al matí quan els veïns van donar l'alerta que estaven tirant a terra la paret tapiada de l'immoble, situat al carrer de la Caserna, els agents s'hi van desplaçar però no hi van trobar ningú i van acordonar la zona.
A la tarda, va arribar la segona alerta. En aquesta ocasió, quan la policia hi va arribar va trobar un home (el mateix que havien vist al matí a la zona) i el pany canviat. En identificar-lo i escorcollar-lo, li van trobar les claus de la porta i el van arrestar. El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que en el que portem d'any hi ha hagut 51 intents d'ocupació i que la Guàrdia Urbana ha aconseguit frustrar-ne 14. Per això, insisteix en la importància d'actuar durant les primeres hores.
 
Les ocupacions són una de les principals problemàtiques de la ciutat. Segons dades de finals del 2018, es calcula que hi hauria uns 250 pisos en aquesta situació. Casellas admet que és un problema greu i que el fet que molts particulars i grans tenidors no denunciïn, d'alguna manera, anima als ocupes a entrar. Per això, recorda que les primeres hores, abans que s'estableixin dins l'immoble, són crucials per a impedir l'ocupació definitiva.

En el que portem d'any, hi ha hagut 51 intents d'ocupació, en 46 dels quals hi ha intervingut directament la Guàrdia Urbana però només s'han pogut evitar 14 casos. El regidor de Seguretat diu que s'actua molt i que la tasca de la policia és eficient però que cal que se'ls avisi. És el que va passar aquest dimarts al carrer Caserna.

L'Ajuntament té en propietat diversos immobles en aquest tram que s'han d'enderrocar per eixamplar el carrer. La policia va rebre l'alerta al matí que unes persones intentaven a l'edifici de planta baixa i dos pisos que hi ha al número 4. Els agents s'hi van desplaçar però només van veure un individu i van acordonar la zona perquè no van detectar ningú a l'interior de l'immoble.

A la tarda, els agents van rebre un segon avís. En aquesta ocasió, havien arribat a canviar el pany de la porta d'accés. Quan la policia hi va arribar va constatar que hi havia un pany nou i van tornar a veure el mateix home, que duia la camisa bruta. Els agents el van identificar i escorcollar i li van trobar les claus.

La brigada municipal s'ha encarregat avui de tornar a tapiar la porta per evitar noves entrades però alguns veïns de la zona asseguren que no és la primera vegada que passa en aquest barri proper al centre històric i que també han patit diversos robatoris.

Lluita contra el frau elèctric

Casellas assegura que el govern municipal actuarà amb contundència per resoldre aquesta problemàtica i també la dels fraus elèctrics. Segons ha explicat, estan sobre la pista d'algunes de les persones que ajudarien a fer connexions fraudulentes i que esperen que hi hagi detencions ben aviat.