Les Festes del Tura d'Olot comptaran amb més de 140 actes i 50 concerts

Seran del 6 al 10 de setembre

L'Ajuntament d'Olot començarà a partir de demà a repartir el programa d’actes de la Festa Major, que començarà el divendres 6 de setembre i durarà fins al 10. Després de l’estrena de l’any passat, es consolida el Firal petit com a escenari principal dels concerts, es potencia la plaça Major i la Campdenmàs i s’incorpora el passeig de la Muralla.

La cercavila i el pregó que aquest any anirà a càrrec de Joan Soler obriran les Festes del Tura el proper divendres 6 de setembre. Serà el primer dels cinc dies de la Festa Major d’Olot que consolida el Firal Petit com l'escenari principal d'unes festes amb una gran programació musical. Catarres actuarà la primera nit de Festes al Firal mentre que dissabte, a la Plaça Major ho farà la Orquestra Mondragon i Mishima. Obeses serà diumenge al Firal on hi actuarà dilluns a la nit Buhos. Després de la seva estrena l’any passat, aquest setembre el Firal petit continuarà com a escenari principal de la programació de Festes del Tura, que potencia la plaça Major i torna a portar activitats al passeig de la Muralla. I a la plaça Campdenmàs hi trobarem l’altre escenari de Festes amb actuacions com la que Lildami hi farà el diumenge.

La programació musical de Festes es completa amb Maruja Limón, el grup de fusió flamenca premi Artista Revelació als ARC, així com el reconeixement entre els millors discs de l’any segons les revistes musicals “Mondo Sonoro” i “Muzikalia”. L’Orquestra Selvatana al costat de propostes com N3rdistan, Darby Motorea’s burrito Cachimba o una proposta de rock amb tres grups de versions de la Polla Records, Eskorbuto i Kortatu i grups locals com Enric Canadell que s’acomiadarà dels escenaris, Cover Play i Shazuno són altres dels concerts de les Festes, que van ser nominades l’any passat als premis ARC com a la millor programació de Festa Major, juntament amb el BAM (que es va endur el premi), les Fires de  Sant Narcís i les Festes de Santa Tecla. Les d’Olot ja havien recollit aquest guardó l’any 2012 coincidint amb el primer any que es va concedir.

El concert de l’Orquestra Mondragon forma part dels actes del 30è aniversari de l’AOAPIX mentre que una nova entitat s’incorpora a l’organització d’activitats. És la Faràndula Racing Team que s’encarrega i transforma un acte tan emblemàtic com el ball de l'hora.

Les Festes del Tura han programat aquest any una 50a de concerts i més de 140 actes. Les activitats dirigides als infants que a les anteriors Festes es trobaven concentrades en un únic espai es tornaran a distribuir pels diferents escenaris del centre de la ciutat per tal d’ubicar cada iniciativa al lloc que més s’hi escaigui. També per als més petits, aquest any es tornaran a repartir les polseres identificatives. Els voluntaris de Protecció Civil seran els encarregats de repartir els braçalets el primer dia de Festes. També es podran trobar a Can Trincheria la setmana abans de Festes.

Un any més l’Escola Municipal d’Expressió s’ha encarregat d’il·lustrar el got de Festes. De les sis propostes realitzades pels alumnes la Comissió de Festes ha triat el dibuix d’en Blai Casanovas Molins on es veu el cap de lligamosques que s’enfila a un cavallet per posar la gallarda de la Festa Major.

Aquest any a les Festes es posarà en marxa un punt lila. S’instal·larà una carpa, degudament identificada, davant del local de les entitats Blay, 6 i també es disposarà d’aquest local en cas d’atenció que requereixi un espai més tranquil i reservat. L’horari del Punt Lila serà de les 12 de la nit fins les 6 de la matinada durant les quatre nits de Festes, del 6 al 9 de setembre i serà gestionat per l’entitat empordanesa Medusa, Transformació Social amb perspectiva de gènere que té experiència amb aquest tipus d’actuacions. També es disposarà de marxandatge i material informatiu d’entitats implicades en l’atenció i eradicació de violències que pateixen dones i persones dels col·lectius LGTBI. El dilluns 2 de setembre a les 19h al Torín hi haurà una formació –xerrada on s’explicarà de què estem parlant quan parlem d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques i quin és el circuït d’actuació en cas d’agressió. Aquesta formació va adreçada a professionals que intervenen en casos d’agressió, a les entitats que gestionen barraques i a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

 

 

 

Avui el que s’ha començat a repartir és el programa de Festes. Els 19.000 exemplars segueix el mateix format que l'any passat, i també es fa la versió de butxaca. Un any més la programació també es podrà consultar a l’aplicació de Festes del Tura.

A principis de la setmana que ve es posaran a la venda els productes oficials de Festes. Les samarretes, els mocadors i les bosses es poden trobar a Can Trincheria, l’Oficina de Turisme, Adròmines i Can Vallès.