CiU i PSC fan el primer pas al Congrés per al traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell

Acorden una resolució que també insta l'Estat a accelerar el Corredor Mediterrani i la "participació determinant" al Prat

El diputat de CiU Pere Macias ha qualificat de "molt important" aquest acord que segons ha afirmat implica el compromís del govern espanyol de donar resposta positiva a algunes de les demandes del Govern. Segons Macias, l'acord arriba també en un moment delicat per l'actuació de Ryanair respecte a la seva presència a Reus i Girona. També ha celebrat l'acord el diputat del PSC Francesc Vallès que ha destacat que els socialistes catalans han aconseguit el compromís del govern espanyol per accelerar infraestructures "importantíssimes i estratègiques per a Catalunya".

El text s'ha aprovat per 191 vots a favor, un en contra i 154 abstencions. Grup Socialista, CiU i la resta de diputats catalans han donat suport a la proposta, mentre que el PP s'ha abstingut. La proposta de resolució inclou una bateria de vuit iniciatives en matèria d'infraestructures encapçalada per la demanda en relació als aeroports de Girona Reus i Sabadell i la "posició determinant" a l'ens gestor de l'Aeroport del Prat.

Pla Rodalies

El text reclama a l'Estat que inici d'acord amb la planificació ferroviària del Ministeri de Foment "aquelles obres incloses al Pla Rodalies 2008-2015 que es considerin urgents dins del sí de la Comissió creada amb la Generalitat de Catalunya per al seguiment de les inversions de Rodalies a Catalunya".

Corredor Mediterrani

A més, CiU i PSC també han aconseguit impulsar al Congrés un altre punt de la resolució que insta el govern espanyol a "accelerar" la construcció del corredor ferroviari del Mediterrani per al transport de mercaderies.

Per això, demana que "s'impulsi els trams amb un major endarreriment en la planificació" i fa referència explícita a la licitació dels accessos del Port de Barcelona; la connexió d'ample internacional de mercaderies entre Tarragona i la línia Castellbisbal/Papiol-Mollet. També la finalització de les obres ferroviàries entre Tarragona i l'Hospitalet de l'Infant.

Quart Cinturó

CiU i PSC també han assolit un acord per impulsar el Quart Cinturó de Barcelona "agilitzant les obres entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat de manera prioritària". A més, han acordat instar l'executiu espanyol a "reemprendre les obres de conversió en autovia de la carretera N-II a Girona, iniciant la licitació del tram Sils-Caldes de Malavella al juliol del 2011.

Els dos últims punts estableixen que l'Estat impulsarà "tots els trams de l'A-27 entre Tarragona-Montblant i l'A-14 entre Lleida i la frontera francesa" i "afrontarà amb urgència la finalització del tram de l'A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs".