Tossa ajudarà econòmicament els establiments turístics que es vulguin renovar

Comptarà amb una ajuda provinent de la Generalitat

La Direcció General de Turisme (DGT) i l'Institut Català de Finances (ICF) posen en marxa la línia de préstecs ICF Turisme, dotada amb 30 milions d'euros, per finançar projectes de millora en establiments turístics que vulguin renovar-se en aspectes com accessibilitat; millora de la qualitat dels serveis i/o estades; millora de l'eficiència energètica; i projectes de recerca, desenvolupament i innovació.

Aquesta línia de préstecs s'emmarca en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022 que destaca la necessitat de promoure les inversions i reinversions turístiques i per una efectiva mobilització de capitals privats per desenvolupar nous productes i serveis turístics o millorar els existents.

El nou equip de govern de Tossa va ser informat d’aquesta nova línia de préstecs durant la reunió mantinguda recentment amb la Direcció General de Turisme. L’alcaldessa Imma Colom ha manifestat que la intenció és promoure-ho al màxim entre els establiments de Tossa que hi vulguin optar.

En aquest sentit, l'ICF gestionarà els préstecs que tenen aquestes característiques:

Tipologia d'establiment turístic

Poden ser beneficiaris d'aquests préstecs els establiments hotelers (hotels i hostals o pensions), apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural. Els establiments han de tenir seu operativa a Catalunya, portar almenys dos anys en funcionament i estar degudament habilitats en seu municipal per poder accedir a aquesta línia de finançament.

Condicions dels préstecs

L'import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 euros i 1 milió d'euros sent possible finançar fins el 100% del projecte. Pel que fa a terminis, es pot demanar el préstec a un màxim de 10 anys amb possibilitat d'un període de carència de fins a 2 anys. El tipus d'interès serà referenciat a l'EURIBOR a 12 mesos, més un diferencial del 2%.
Des de la Direcció General de Turisme s’avaluarà el compliment dels criteris d'elegibilitat i es bonificarà el tipus d'interès fins el 2%. Els recursos que s’aporten des de la DGT per fer aquesta bonificació provenen de la recaptació de l'Impost sobre les estades en establiments turístics.