Figueres complementarà la plantilla de la Guàrdia Urbana amb un nou cos de vigilants municipals

Reforçaran el control sobre el compliment de les ordenances municipals

Figueres compta amb una plantilla de Guàrdia Urbana amb 70 agents i l'any que ve està previst que se n'hi incorporin set més. Malgrat això, la xifra no és la idònia tenint en compte que la ciutat se situa al voltant dels 47.000 habitants. La voluntat de l'actual govern (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) és continuar incrementant la plantilla però, paral·lelament, estan estudiant altres mesures.

Una d'elles passa per la creació d'un cos de vigilants municipals. Una figura que tenen diversos municipis petits i que contractarien a través del SOC. L'objectiu és que complementin la tasca que fa la policia, sobretot, en l'àmbit de les ordenances. "La ciutat té un greu problema d'incivisme perquè les ordenances no es compleixen i hi ha una certa sensació d'impunitat, de ciutat sense llei", assegura Lladó.

L'alcaldessa assegura que la Guàrdia Urbana fa molt bé la seva feina i que ha tramitat moltes denúncies per incompliments però que moltes no s'han acabat tramitant. "Ens hem trobat aquesta situació i per això també tenim previst reforçar-ho a nivell administratiu i jurídic", afirma Lladó. "Volem que les sancions arribi a bon port i s'executin", insisteix.

Pel que fa a la sensació d'inseguretat, Lladó admet que està present a la ciutat però diu que les estadístiques i les dades ho rebaten. "Estem a nivell semblants als d'altres ciutats", assegura. En aquest sentit i preguntada sobre la possibilitat de recuperar la figura de Policia de Barri, diu que estan estudiant "la millor manera d'arribar a tot" i admet que quan es va implementar fa anys va "funcionar molt bé".