Desmantellada una festa il·legal que aplegava 150 persones a la cala Sa Boadella

Els organitzadors poden rebre fins a 100.000 euros de multa

La Policia Local de Lloret de Mar (Selva) ha desmantellat aquesta matinada una festa il·legal a la cala Sa Boadella que ha arribat a congregar fins a 150 persones. Els agents han rebut queixes de veïns però allò que els ha posat sobre la pista definitiva ha estat l'alerta per part dels taxistes que duien alguns dels assistents. Els organitzadors, que són de Barcelona, havien muntat la festa a consciència: portaven aparells de so, un generador, cartells i llums.
L'actuació policial s'ha fet a partir de les cinc de la matinada. A peu de sorra mateix, els agents han denunciat entre quatre i cinc responsables, que ara s'enfronten a pagar una multa de fins a 100.000 euros per infringir la Llei d'Espectacles. El regidor de Seguretat, Jordi Sais, explica que la investigació es manté oberta –sobretot, rastrejant xarxes socials- per veure si hi ha més gent al darrere i per descobrir si, a més de Lloret, la mateixa festa s'ha muntat en altres punts de la Costa Brava.
La festa il·legal s'ha celebrat de matinada a la cala Sa Boadella, situada a prop dels Jardins de Santa Clotilde. Durant la nit, la Policia Local ha rebut diverses queixes de veïns pel soroll i la música. Però no només això; el gremi de taxistes també els ha trucat per dir-los que estaven fent molts viatges en aquella zona.

Els agents del torn de nit i els del matí s'han coordinat i a primera hora han muntat un dispositiu a la zona. Les patrulles han anat encerclant la cala, per evitar que ningú en marxés. Un cop ja eren a peu de sorra, s'han fixat en aquells que recollien els aparells i el material de la festa quan els han vist arribar (per saber qui eren els organitzadors).

Quan les patrulles han arribat a Sa Boadella, a la festa hi quedaven una cinquantena de persones. Però la Policia Local calcula que, al llarg de la nit, se n'hi poden haver arribat a congregar fins a 150. La crida segurament s'ha fet a través de xarxes socials i els assistents eren catalans (gent de la zona i la demarcació, però també de l'àrea de Barcelona).

Muntada a consciència

Allò que ha quedat clar, però, és que els organitzadors havien muntat el sarau a consciència: portaven cartells, aparells de so, un generador amb garrafes de benzina, llums lled per il·luminar la cala, focus... A més, havien muntat diferents espais a la cala: festa blanca, tuki fest i –fins i tot- jacuzzi.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Lloret, Jordi Sais, explica que allà mateix els agents han pogut identificar entre quatre i cinc dels organitzadors. Tots són de Barcelona i se'ls ha denunciat per una infracció de l'article 47a de la Llei d'Espectacles. Ara s'enfronten a una multa que pot anar dels 10.000 als 100.000 euros.

"Apart que la festa no estava autoritzada, duien aparells electrònics sense cap mesura de seguretat i segurament han fet pagar per assistir-hi; cosa que en un espai públic com aquest no es pot fer", ha concretat Sais. La Policia Local manté obert l'expedient per veure si localitza més organitzadors. "Als responsables immediats se'ls ha identificat allà mateix, però creiem que hi ha més gent implicada", ha dit el regidor.

A més, la policia també investigarà si els organitzadors han pogut replicar aquest tipus de festa en altres punts de la Costa Brava. I si és així, avisarà la Generalitat perquè actuï.

Jordi Sais ha dit que saraus il·legals com el d'aquesta nit no són "una pràctica habitual a Lloret de Mar". "Normalment detectem petits grups de persones que es congreguen a la platja, però és el primer cop que detectem una festa organitzada com aquesta", ha conclòs.