Les platges gironines acumulen el major nombre de banderes negres de tot Catalunya

Fins a 23 platges han obtingut aquesta qualificació per damunt de Barcelona ciutat amb 13

Aquest és el resultat de l'informe estatal que porta per nom ''Banderes Negres 2011 Catalunya' i el subtítol 'Això és una barbaritat'. Ecologistes en Acció ha alertat de la "terrible degradació" que pateix la costa catalana, on assegura que els impactes han augmentat a escala global, tot i els esforços en la millora de la qualitat de les aigües a través de la depuració d'aigües residuals.

L'organització ecologista ha fet una crida a "no seguir agredint" el mar i a fer un "canvi d'actitud". "No el podem continuar degradant, el mar té un límit i ja l'hem superat", ha sentenciat la portaveu en temes marins de l'entitat ecologista, Yaiza Santana. Des d'Ecologistes en Acció també s'ha recordat que les espècies marines "estan patint una gran regressió", amb conseqüències negatives per a pescadors, mariscadors i ecosistemes que s'estan degradant ràpidament.

Tant Santana com l'altre portaveu, Jaume Grau, han assenyalat Repsol com una de les empreses que més mal estan fent a les nostres costes "amb els continus abocaments de petroli al mar des de les plataformes petrolieres" i han insistit que "no es permeti que l'empresa segueixi perforant el fons marí".