Un pare i el seu fill moren ofegats a la platja de Riells a l'Escala

Tenien 29 i 4 anys, eren turistes francesos

Un pare de 29 anys i el seu fill de 4 anys de nacionalitat francesa han mort ofegats aquesta tarda a la platja de Riells de l'Escala (Alt Empordà) segons ha informat Protecció Civil.

El nen es trobava a l’aigua amb el seu pare quan s’ha ofegat. El servei de socorrisme de la platja ha rescatat al nen en estat inconscient i l’ha portat a la sorra on li ha estat practicant les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha continuat amb les maniobres de reanimació, que malauradament han estat infructuoses. L'avís al 112 l'han donat quan passaven pocs minuts d'un quart de quatre de la tarda.

La mare, que estava al lloc, ha alertat seguidament que també trobava a faltar al pare del nen i s’ha activat el dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme. En el dispositiu de recerca han participat també l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i Salvamento Marítimo (SASEMAR).

L’helicòpter dels Mossos d’Esquadra ha localitzat amb la càmera tèrmica el cos de l’home a les 16.59 hores en una zona que fa uns 3 metres de profunditat. Una embarcació amb personal d’emergències l’ha acostat fins a la platja on el SEM li ha practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar, que també han estat infructuoses.

El SEM ha activat suport psicològic per atendre la dona i també ha desplaçat dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat. També s’ha desplaçat fins al lloc, personal del CAP de l’Escala.

La platja de Riells de l’Escala disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda.

Amb les d’aquesta tarda són 21 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu.