Com trobar un psicòleg de confiança a Barcelona

Et donem consells i recomanacions

Al psicòleg es va simplement per a millorar, per a estar més a gust amb un mateix. Amb la visita a aquest professional aconseguirem arribar a la base d'aquest mur que ens impedeix desenvolupar una vida sana i adaptada a la societat que ens ha tocat viure, a augmentar la nostra autoestima per a enfrontar-nos amb millors armes al món, acceptar-nos tal com som, estimar als altres sense complexos, tenir clar on estan els errors que hem comès i com esmenar-los, cuidar-nos i respectar-nos. Podeu trobar més informació a Doctor Romeu.

Si ens veiem en alguna de les següents situacions: precarietat emocional, inseguretat, dependència, pors, fòbies, ansietat, agorafòbia, fòbia social, trastorn obsessiu compulsiu, depressió, trastorn de la personalitat, agressivitat, problemes de parella, hipocondria, quequeig, insomni, dolor crònic, algun trauma, tics, vergonya, tricotilomanía (arrencar-se el cabell), trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, enuresis (emissió repetida de l'orina, a vegades intencionat), ja tenim excusa suficient per a acudir a un psicòleg.

En cada ciutat, existeix un psicòleg de referència. Si busquem un psicòleg a Barcelona, tindrem la sort de poder escollir entre moltes opcions, però no sempre és fàcil trobar-ne un amb la millor metodologia amb la qual el pacient aconsegueixi trobar i mantenir el seu benestar i qualitat de vida mitjançant teràpies cognitives i conductuals que asseguren l'èxit.

Principals funcions d'un psicòleg

Quan acudim a un psicòleg de gran prestigi, volem saber quin procediment seguiran per a tractar les malalties que venim patint.

L'anàlisi del problema

Aquesta és la primera part que qualsevol psicoterapeuta ha d'afrontar amb el seu client, conèixer el motiu i plantejar una solució. En aquest sentit, qualsevol problema ha de plantejar-se des de diferents punts de vista (socials, personals i laborals).

Avaluar la conducta del pacient

Aquest és el millor mètode que té el professional per a detectar i aclarir quines són les intervencions que cal realitzar per a revertir el problema que sofreix. En aquest sentit, s'estudien aspectes com el pensament, les emocions, les actituds, així com la conducta en si.

Acceptació de la forma de ser

Una altra anàlisi fonamental que ha de saber recollir el psicòleg és detectar la personalitat i la forma de ser que té el pacient que tracta. El terapeuta ha de conèixer en profunditat al pacient i per a això ha de saber transmetre serietat i confiança, si no s'arriba a aquest estat d'empatia i el pacient se sent incòmode amb el psicòleg, no es podrà avançar en les teràpies.

Per a aconseguir aquesta confiança i augmentar en la relació pacient – professional, aquest deu saber escoltar, mai enjudiciar, posant-se en el lloc del pacient per a deixar que pugui comptar amb tota llibertat els seus problemes, experiències i pensaments.

Dins de les funcions del psicòleg no està l'avaluar, examinar, ni preguntar per curiositat, molt menys criticar o jutjar. La seva funció és donar-li dades al propi client sobre la seva situació i les possibles vies de solució.

Quan es tingui suficient informació, podrà dir-li, el més clarament possible, en quina situació es troba. En aquest sentit, haurà d'informar sobre aspectes psicològics o sobre les psicopatologies si fos necessari, quants més dades tingui sobre el que li passa, més fàcilment serà per al pacient sortir de la seva situació de bloqueig.