Expedienten cinc botigues de Lloret per llogar patinets elèctrics sense complir la normativa de seguretat

La Policia Local ha immobilitzat dinou vehicles

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) obrirà expedient a cinc botigues per llogar patinets elèctrics sense complir la normativa de seguretat.

Aquest aparells, amb una capacitat superior als 1.000 watts, no complien les obligacions administratives i de seguretat. Durant les inspeccions, a més, els agents van comissar dinou d'aquests vehicles.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, ha dit que "des de Serveis Jurídics iniciarem uns expedients sancionadors i les multes, si arriba el cas, poden anar dels 10.000 als 100.000 euros". Jordi Sais explica que aquests patinets, per la seva configuració, pes i potència elèctrica, poden "assolir una velocitat alta, assimilable a un ciclomotor o superior" i comportar "risc per a la seguretat de les persones".

"Per aquest motiu és primordial que tant els propietaris d'aquests lloguers com els conductors compleixin tota la normativa, de la mateixa manera que es demana a qualsevol altre vehicle abans d'autoritzar-lo a circular", ha afegit el regidor. I ha puntualitzat que, precisament, aquesta obligació s'ha de tenir "especialment" en compte "quan es tracta del lloguer".

L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar al ple de febrer la nova ordenança de ginys elèctrics al municipi. La normativa municipal exigeix que les persones que condueixin patinets elèctrics vagin documentades i que, com a mínim, entre un i altre vehicle es deixi una distància de 50 metres. L'ordenança també fixa obligacions per a l'empresari: li exigeix que informi als clients de la nova regulació i que vetlli perquè aquells qui lloguin els patinets tinguin una mínima habilitat a l'hora de fer-lo anar.