La revetlla registra 251 sortides dels Bombers a la demarcació de Girona

L'incendi més important va ser a Cala Montgó de l'Escala amb 1,5 hectàrees de vegetació forestal

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats de l'incendi de Cala Montgó quan passaven sis minuts de les quatre de la matinada.  Al llarg de la nit hi han estat treballant 34 dotacions terrestres, que han rebut el suport de cinc mitjans aeris a les set del matí. En aquests moments, els Bombers remullen la zona afectada per les flames amb 31 dotacions terrestres i dos helicòpters (un de comandament i un de bombarder). Finalment el foc ha afectat 1,5 hectàrees de vegetació forestal i no ha estat necessari evacuar a cap persona de l'urbanització. Les causes de l'incendi seran investigades pel Cos d'Agents Rurals.

251 sortides a la província

Els Bombers han registrat al llarg d'aquesta nit i matinada un total de 251 sortides al llarg del territori de la demarcació de Girona. Per comarques les més accidentades han estat el Baix Empordà (97 sortides), l'Alt Empordà (80), la Selva (32) i el Gironès (27). Entre les menys problemàtiques s'hi troben la Garrotxa (7), el Pla de l'Estany (6) i el Ripollès (2).

192 persones ateses per accidents
 
Per la seva banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques informa que en el decurs de la nit de la revetlla de Sant Joan, 192 persones han rebut assistència hospitalària a tot Catalunya. La majoria d'aquestes assistències han estat per cremades i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards.

De les 192 persones ateses, 140 ho han estat a centres de les comarques de Barcelona. Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 99 cremades lleus, 12 de greus, 34 traumatismes i/o amputacions i 47 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 45 menors d’11 anys i 47 entre 11 i 17 anys. Els telèfons d'emergències 112 i 061 han rebut 1.833 trucades entre les 20:00h del vespre del 23 de juny i les 7:00h del matí del 24, causades per 1.892 incidents diferents.

El SEM ha habilitat un dispositiu preventiu de reforç a les unitats habituals, que ha constat d’una unitat de comandament, tres unitats de suport vital avançat medicalitzat i dues de suport vital bàsic a la ciutat de Barcelona. Durant les setmanes anteriors a la revetlla, el Departament de Salut ha posat en marxa diverses accions orientades a informar la població sobre alguns dels riscos que s’accentuen amb motiu de la revetlla, com els que suposa l’ús d’articles pirotècnics per part dels infants, la conducció sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, o l’elaboració i conservació inadequades de les coques farcides amb crema o nata.

S’ha distribuït el tríptic Revetlles amb precaució, elaborat per la Direcció General de Salut Pública, en centres d’atenció primària de salut i s’han projectat missatges preventius complementaris en molts dels centres sanitaris que disposen de pantalles de visualització instal·lades a vestíbuls i sales d’espera.