Roses assoleix el comís de top manta més gran dels darrers anys

Els productes tenen un valor d'uns 30.000 euros

El passat dilluns va tenir lloc a Roses (Alt Empordà) el principal comís de material destinat a la venda il·legal del top manta dut a terme a la població en els darrers anys. L’actuació conjunta entre Policia Local i Mossos d’Esquadra va donar com a resultat l’enretirada de material per un valor de venda al públic proper als 30.000 euros.

L’operatiu ha estat possible gràcies a un seguiment policial realitzat al llarg de les últimes setmanes, el qual ha permès obtenir els indicis suficients per tal d’incautar quatre vehicles que operaven com a magatzem i estaven plens de material presumptament falsificat. La Policia ja ha contactat amb els representants de les marques perquè enviïn un pèrit que determini si, efectivament, el material pot rebre la consideració de falsificació.

El dispositiu forma part de la planificació de temporada iniciada a principis d’aquest estiu, consistent en la intensificació de controls i de l’enretirada de material abans que aquest arribi al passeig de Santa Margarida, on es realitza la venda il·legal. Aquesta programació, que continua endavant, va permetre ja a principis d’agost el comís d’una quantitat de material superior a la requisada durant tot l’estiu de 2018, quantitat que s’ha vist ara augmentada sensiblement amb el material interceptat el passat dilluns i que s’espera incrementar amb els operatius programats fins a final de temporada.  

La valoració de l’Ajuntament de Roses respecte al dispositiu de dilluns és molt positiva, tant per l’important resultat obtingut pel que fa al nombre de material decomissat, com pel fet que s'ha realitzat sense generar aldarulls ni enfrontaments, evitant així posar en perill la integritat física dels agents o dels mateixos manters.

Tal i com assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, "des de l’Ajuntament de Roses seguim apostant per estratègies policials que primin l’efectivitat material i la seguretat de tothom, fugint de les "batudes espectacle" que posen en perill a les persones, que no tenen cap funcionalitat més enllà de la propagandística i que transmeten una pèssima imatge del municipi".

"Tot i els resultats obtinguts", remarca l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, "més enllà de la bona feina dels cossos policials, l'actuació policial no pot ser l'única resposta que donem al top manta, que no deixa de ser el resultat d'importants problemes estructurals que tenim a la nostra societat. Demanem la implicació de les administracions que tenen autèntiques competències en regulació, perquè s'involucrin en la gestió de les causes reals d'aquest fenomen".