Passos per a crear la teva empresa

Descobreix el plantejament o la forma jurídica adequada

Tens fusta d'emprenedor? Ara el mercat es troba en un bon moment per invertir en la teva idea! Hi ha molts mercats emergents que estan esperant perquè els explotem, i tan sols hem de donar amb la idea adequada per a això.

Els negocis en línia estan a l'ordre del dia: un web d'apostes esportives com us-apuestas-deportivas.pro, botigues en línia de tecnologia o de moda, xarxes socials ... Sembla que tot val!

Això si, has de tenir en compte que la creació d'una empresa no és tan fàcil com t'imagines. La veritat és que hi ha tot un protocol a seguir, uns passos en què, si t'equivoques, podries emportar-te una important sanció que afectar-se a la viabilitat de la teva empresa tot just començar.

Què he de saber i quins passos he de donar per crear una empresa?

Plantejament

El primer que hem de fer per constituir la nostra empresa és tenir una idea, una revolucionària idea que el canviï tot. No has de pensar en tu, si no és realment li resultarà interessant per al públic inicial (per això caldrà fer una segmentació de mercat), determinar el cost de la mateixa, saber quins recursos tenim i als quals podem accedir.

Tot això s'ha de determinar dins del que es denominarà pla d'empresa.

Només així podrem saber si el pla té bona viabilitat, o si bé hauríem de triar una altra idea.

Determinació de la forma jurídica adequada

Aquí tenim tot un seguit d'opcions diferents per poder crear una empresa; ara bé, es resumeixen en dos grans grups: o bé ens fem autònoms o bé ens fem una empresa.

Cadascuna de les dues opcions disposa d'avantatges i inconvenients. Bàsicament la figura més utilitzada sol ser la d'autònom ja que no té tants despeses associades (almenys no al principi) ... No obstant això, a la llarga, una empresa pot tenir més beneficis fiscals.

També haurem de plantejar-nos si realment necessitem comptar amb socis, el nombre dels mateixos, el capital que va aportar cada un d'ells, la responsabilitat associada ...
Una vegada que ho tinguem clar, haurem d'acudir a la Delegació d'hisenda per donar d'alta l'activitat, a la seguretat social per informar sobre el mateix fet (així com si tenim i contractar personal ...) i, potser, al registre civil per poder realitzar qualsevol tràmit associat.

Una vegada que acabem amb aquests passos, haurem donat per acabat el procés de crear una empresa.

Manteniment de l'empresa i obligacions de la mateixa

Ara bé, crear una empresa és el pas més senzill, el complicat és saber com mantenir i impulsar-la perquè doni beneficis.

El primer que hem de fer és seguir una estratègia adequada de vendes. A més, no hem d'oblidar-nos que, independentment de si som empresa o autònom, hem de complir amb tot un seguit d'obligacions. Nosaltres et recomanem que contractis a un comptable especialitzat qui es vagi a ocupar de portar tota la paperassa, per evitar tenir problemes amb l'administració de cara al futur.

Sobretot és molt important no atabalar i intentar planificar les coses abans que puguin arribar a ocórrer.