Invalidada la presa de possessió de la regidora de Solidaritat a la Vall d'en Bas

La independentista va prometre treballar per derogar la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia català

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la Vall d'en Bas ha criticat avui la decisió de la JE d'Olot després que l'alcalde del municipi, Miquel Calm (CiU), denunciés la fórmula emprada per la independentista Laura Pujol en el jurament del seu càrrec. Des de SI s'han mostrat sorpresos per "l'actitud" del convergent i, la mateixa regidora, ha ha constatat “amb absoluta perplexitat” que “des de CiU es mantingui aquesta actitud” i ha afirmat que “avui tornaré a fer servir la mateixa fórmula que ha servit pels nostres diputats al Parlament de Catalunya i també per la cinquantena de regidors que tenim arreu de Catalunya”.

La independentista ha volgut posar com exemple el jurament portat a càrrec pel regidor de SI a Cassà de la Selva el qual "va posar una estelada damunt la taula en el moment de fer el jurament” ha afirmat.

Des de la JE d'Olot s'entén que la fórmula emprada per Pujol "desnaturalitza el jurament o promesa que exigeix la LOREG" i que per aquest motiu haurà de repetir el jurament en un ple extraordinari avui aplicant la simple fórmula que resa "Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya".