La CUP i Reagrupament rebutgen la presència dels prínceps d'Astúries a Girona

Està prevista una concentració per aquest vespre al Pont de Pedra

El regidor i portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va aprofitar ahir per criticar la Fundació Príncep de Girona, promoguda per institucions i empresaris gironins per tal de "millorar la imatge de la família reial espanyola a les comarques gironines", i que és l’encarregada de convidar periòdicament els prínceps d'Astúries a Girona.

Navarro també va anunciar que proposarà al Ple municipal que l’Ajuntament de Girona deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona que ostenta Felip de Borbó, i que el consistori es posicioni fermament contra les visites del representant reial espanyol a la ciutat. El portaveu de la CUP va declarar que “és un atac a la dignitat de la ciutat i del país que el representant d’una institució antidemocràtica i retrògrada com la monarquia espanyola mantingui el títol de Príncep de la ciutat i visiti Girona cada dos per tres".

Des de Reagrupament de Girona asseguren que les visites que Felip de Borbó realitza aquest any a Girona "són encara més greus si recordem que enguany es commemoren els 300 anys de la caiguda de la nostra ciutat en mans de les tropes borbòniques, com molt bé va explicar la Federació Llull dissabte passat a Girona. La derrota de Catalunya en la Guerra de Successió i el domini de la dinastia borbònica als Països Catalans van significar la pèrdua de les nostres llibertats, les nostres institucions i la persecució dels nostres senyals d’identitat, sobretot la llengua", han explicat.