Els hotels de la Costa Brava ompliran el 90% de les habitacions pel cap de setmana de Sant Joan

L'ocupació turística a linterior se situarà entre el 30 i el 50%

Les dades recollides per la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona denoten altes ocupacions a la Costa Brava. Segons les previsions, s'espera que entre dijous 23 de maig i diumenge 25 de juny els establiments de costa tinguin ocupacions entorn el 90%. Per una banda, la previsió per a la Costa Brava centre és d'omplir el 86% de les habitacions, al litoral de la Selva la dada s'enfila al 92% i es manté en el 90% als establiments de l'Alt Empordà. 

Com és habitual en aquestes dates, el gruix del turisme es concentrarà a la Costa Brava i, per tant, les destinacions turístiques d'interior registren ocupacions molt menors. Aquest és el cas dels establiment de muntanya. Per exemple, a la Garrotxa s'espera una ocupació del 50% i al Ripollès les previsions cauen al 30%. A la ciutat de Girona i el seu entorn s'espera que s'ompli al 55% i als hotels de l'interior de l'Alt Empordà es situï l'ocupació en el 54%.

Turisme d'interior 

Segons les dades facilitades per la Federació d'Hostaleria, es preveu que els turistes que visitin durant el cap de setmana llarg de Sant Joan les comarques gironines provinguin de diferents punt de l'Estat, especialment de Barcelona i l'àrea urbana. Les dades també detallen que la meitat del visitants seran parelles i que el turisme familiar representarà el 37,5% del total. 

Després del turisme procedent de l'Estat, la Federació destaca que vindran a les comarques gironines -especialment a la platja- turistes francesos i ja, a més distància, visitants procedents d'Anglaterra, Alemanya i Rússia. La Federació ha destacat que els turistes russos es presenten com un mercat "emergent" que cada vegada pren més força a la demarcació de Girona, sobretot a Lloret de Mar i a municipis de la Costa Brava centre. 

En general, per a la majoria dels establiments turístics de les comarques de
Girona el dia de major ocupació serà la nit del dijous a divendres (la nit de la revetlla), seguida de la nit de divendres. 

Segons les dades obtingudes per la federació, la mitja del preu de les habitacions es troba en uns 108 euros a la demarcació. 

En base a aquestes previsions, la Federació d'Hostaleria ha afirmat que preveu que la temporada turística d'aquest any sigui "igual o millor" que la de l'any passat però assenyala que la tendència creixent és la de fer reserves a darrera hora. 

La Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona compta amb més de 1.500 empreses del sector federades.