Els veïns del Riuet a Sant Martí d'Empúries exploten contra els banyistes

Els residents veuen com centenars de cotxes aparquen sense respectar senyals

  • El veïns manifestats avui davant del consistori
    El veïns manifestats avui davant del consistori
  • Un seguit de vehicles aparcats en una zona prohibida
    Un seguit de vehicles aparcats en una zona prohibida

Els veïns de l'Escala (Alt Empordà) que resideixen al nucli del Riuet situada a Sant Martí d'Empúries han dit "prou" a la invasió que dia rere dia pateixen de banyistes que s'apropen a les seves platges.

Els residents s'han manifestat avui davant de l'Ajuntament amb pancartes reclamant un barri "més digne". Es queixen que els vehicles aparquen en zones prohibides sense que la Policia Local ho controli com també en altres carrers que resten inundats de cotxes.

També es mostren queixosos davant el fet que el terra és de sorra i el pas de vehicles aixeca pols i que aquests circulen a massa velocitat. El nucli resta pendent de rebre millores urbanístiques des dels anys 60. Els residents tips que els vehicles hi estacionin sense control, hi llencin brossa i, fins i tot, hi facin les seves necessitats, van decidir instal·lar tanques i pedres a les portes de les seves finques. La setmana passada el consistori va ordenar retirar-les al·legant que no s'havien demanat permisos i avui els veïns afectats han dit prou.

Reclamen que es prenguin mesures per evitar aquestes situacions en un barri sense carrers asfaltats però on també falten la majoria de serveis com l'enllumenat o clavegueram.

Poques places

La problemàtica es repeteix estiu rere estiu. Durant l'any existeixen zones per aparcar que son gratuïtes però que en arribar a l'estiu es tornen de pagament. En son un exemple els aparcaments situats a l'entrada de Sant Martí d'Empúries o bé a l'entorn de l'Hostal Empúries, on cobren fins a 9 euros al dia per deixar-hi el vehicle a partir de les nou del matí.

El nucli del Riuet és una de les poques zones on es permet deixar el cotxe de forma gratuïta en un àrea que compta amb gairebé 2,5 quilòmetres de costa i aplega centenars de banyistes.

Mesures provisionals

L'alcalde accidental, Josep Bofill, els ha rebut i s'ha compromès a acordar mesures provisionals en una reunió que se celebrarà la setmana vinent. Entre elles, preveuen més controls per evitar que els cotxes aparquin a primera línia. "Ja hi ha un cartell que prohibeix estacionar-hi però s'ha de fer complir. Aquests primers dies la policia hi anirà i alertarà i després s'imposaran sancions", ha explicat.

Bofill ha recordat que la urbanització d'aquest sector és una de les prioritats del govern municipal, que ja hi ha un pla redactat i que la previsió és que es pugui abordar en els propers dos anys.