Oriol Junqueras fa un pas endavant per presidir la nova ERC

Diu que té "vocació de majoria" i aposta per un equip que integri "els millors elements" de la direcció actual i la "renovació necessària"

La direcció actual del partit actua en funcions fins a la celebració del congrés de la tardor, després que la desfeta electoral del 22-M forcés la seva dimissió. Després de l'anunci de dimissió de Joan Puigcercós i el seu equip, els moviments interns ja fa dies que es couen, però les passes endavant de moment escassegen. Junqueras és el segon nom que salta a la palestra després que l'exsenador republicà Carles Bonet també s'hagi mostrat preparat per liderar el nou rumb del partit. 

Junqueras aprofita a l'entrevista per fer repàs de l'últim cicle electoral d'ERC i subratlla que l'electorat ha percebut "certa incoherència" entre "el que creuen que hem fet i el que creuen que hem dit". Junqueras entona el mea culpa i assegura: "Ho hem de corregir".

Després de declarar-se preparat per encapçalar els moviments necessaris per corregir aquests escenaris, Junqueras anuncia que la seva voluntat és fer d'ERC "una eina de transformació nacional i social construint un partit ampli, amb vocació de majories".

Sobre la gent que vol que l'acompanyi en aquesta aventura, l'eurodiputat escull "els millors elements de la direcció que hi ha hagut fins ara" -sense especificar- que alhora garanteixi "la renovació necessària". Advoca per dissenyar "una direcció col·legiada, horitzontal i transversal, oberta a la societat".

Finalment, l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts rebutja convertir ERC en "el partit més gran del sector més petit", una tercera força darrere CiU i PSC, i adverteix: "Tinc vocació de majoria".