La UGT porta la vaga del personal de terra de Ryanair davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria

El sindicat interposa dues noves denúncies per vulneració de drets i presència de riscos laborals

Segon dia de vaga del personal de terra de Ryanair a l'aeroport de Girona. I segon dia de boicots per part de la direcció de Lesma Handling, segons ha denunciat el sindicat UGT. "Durant tot el matí, han intentat diferents tècniques per rebentar l'aturada", ha criticat el portaveu de la Federació de Transports del sindicat, Joan Muntada.

El representant sindical ha precisat que, a més de continuar demanant als turistes que carretegessin ells mateixos tot l'equipatge que s'hauria de facturar fins a peu de pista, la direcció de Lesma Handling "no ha permès que el nostre delegat de prevenció accedís a les zones de càrrega". A més, Joan Muntada també ha dit que s'ha limitat l'accés del comitè de vaga a diferents zones de l'aeroport. 

Per tot això, la UGT ha decidit interposar, de nou, una nova denúncia davant la Inspecció de Treball per vulneració del dret de vaga. La denúncia s'entrarà dilluns però, a més d'aquesta, el sindicat ja ha portat avui mateix el conflicte davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. 

Al text, que s'acompanyava de fotografies, la UGT denuncia que el personal que carrega les maletes a la bodega de l'avió "no disposa de la formació adequada ni porta les proteccions adients", segons ha concretat Muntada. Aquest divendres, les aturades estan convocades des de dos quarts de nou del matí fins a les cinc de la tarda, i des de les nou del vespre fins a les onze de la nit. 

Absolut mutisme

El sindicat, a més del boicot, denuncia que la direcció de Lesma Handling no s'avé a negociar i manté un absolut "mutisme" sobre una nova proposta que li ha presentat el comitè per intentar acostar posicions. 

La proposta del sindicat recull la possibilitat que l'empresa disposi d'un total de 600 dies més -el doble que els actuals- per a fer servir l'actual plantilla en cas que les necessitats del servei així ho requereixin. La flexibilitat proposada estableix que es comuniqui al treballador la incorporació a la feina amb una antelació mínima de 48 hores, i per a una durada no inferior a quatre hores de temps de treball.

"De moment, però, no ens han respost res", ha concretat el portaveu de la Federació de Transports de la UGT. I ha afegit: "Per això, instem la direcció de Lesma Handling a donar una resposta a la nostra proposta, i demostrar que hi ha ganes de desencallar el conflicte". 

La vaga a l'aeroport de Girona va començar aquest dimecres i es manté de manera indefinida. Tindrà lloc cada dia de la setmana, amb aturades que es fan en dos blocs durant el dia, excepte els dimarts i dijous.