Hollywood reobrirà 'el Bulli' pel rodatge d'un llargmetratge sobre Ferran Adrià

La gravació, que es farà entre el 2012 i el 2013, requereix que Ferran Adrià torni a cuinar i que hi hagi clients

El film, que encara no té títol, es rodarà entre el restaurant de la Cala Monjoi (Roses) i el Japó, entre d'altres escenaris. De moment, David Willson està elaborant el guió que a partir del setembre analitzaran, a nivell gastronòmic, Ferran Adrià i el seu equip. Es preveu que el guió definitiu quedi enllestit cap al novembre, si el xef hi dóna el vist-i-plau final. Serà en aquest moment quan es començaran a buscar el director i els actors, segons ha explicat Ferran Adrià en una entrevista. El rodatge es podria fer durant la tardor del 2012 o la primavera del 2013 -segons si es té enllestit el càsting- i el produirà Jeff Kleeman, que de jove havia estudiat cuina i és, segons el xef, "un apassionat del menjar".

"Haurem d'obrir el Bulli de veritat", ha avançat Ferran Adrià, i ha afegit que no l'obrirà "més o menys sinó que obrim... serà molt divertit". Al seu entendre, tot i que es tracta d'una pel·lícula, hauran d'obrir un mes "de veritat" amb l'objectiu que els professionals que participen en la pel·lícula puguin conèixer de primera mà com funciona el millor restaurant del món. "Això és una variable que no tenia al cap, és clar", ha afirmat Adrià

Malgrat l'anunci, encara no se sap quins seran els afortunats clients que podran assistir als sopars que oferirà durant aquest dos mesos el Bulli. "Han de venir unes 50 persones cada nit però encara no he pensat com ho farem", ha concretat.

Segons el millor cuiner del món, la idea és que de les 70 persones que habitualment treballen al Bulli, 50 siguin professionals i els 15 restants siguin actors que aprenguin com treballen. El film explicarà la història de diversos joves que treballen al Bulli i mirarà de plasmar la passió, la complicitat i la competitivitat que s'ha generat en el restaurant amb l'objectiu, segons el xef, d'explicar què ha passat perquè "el Bulli sigui el Bulli". 

El primer film sobre l'alta cuina

Ferran Adrià està convençut que la pel·lícula serà un revulsiu pel món gastronòmic. "No s'ha fet mai cap gran pel·lícula sobre l'alta cuina. Si fan una gran pel·lícula serà increïble", ha afegit.