Jaume Torramadé (CiU) es perfila com a president de la Diputació de Girona

La federació tindrà la presidència de les administracions provincials catalanes per primera vegada

La presidència de la Diputació de Girona serà per UDC, per acord entre les direccions dels dos partits. En concret serà l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, qui presideixi la Diputació. Havia sonat el nom de l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CDC), però ell mateix va dir que no, com també la de l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (CiU) que en podria ser el vicepresident. Fins ara, presidia el republicà Enric Vilert. A Girona, CiU tindrà 15 diputats, 7 del PSC i 5 d'ERC.

La resta del territori

El nom de Salvador Esteve com a nou president de la Diputació de Barcelona ja fa dies que es dóna per fet. CiU ha tancat un pacte amb el PPC que farà que cadascuna de les dues formacions tingui dues vicepresidències. El resultat de les eleccions municipals del 22 de maig dóna 20 diputats a CiU, 19 al PSC i 6 al PPC. Serà la primera vegada que CiU lidera l'ens supramunicipal després de 32 anys de socialisme.

Pel que fa a Tarragona, ja es va confirmar poc després del 22-M que Josep Poblet repetiria en el càrrec. Poblet és alcalde de Vila-seca. CiU té ara majoria absoluta, amb 14 diputats. El PSC en té nou i ERC i PPC tenen dos cadascun. En l'anterior mandat, Poblet ja havia estat el president gràcies a un pacte amb el PPC.

Reñé, batlle de Fondarella i president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, encapçalarà la Diputació de Lleida, on CiU tindrà tretze diputats (més un de Convergència Aranesa) enfront els set del PSC. Fins ara, presidia l'administració provincial el republicà Jaume Gilabert gràcies a un pacte amb el PSC.