Enxampen tres lladres intentant robar la càrrega de camions estacionats a l'AP-7

Els lladres, que han quedat en llibertat amb càrrecs, havien tallat la lona de nou camions amb una navalla

Diumenge passat, pels voltants de les cinc de la matinada, un cotxe de gran cilindrada va entrar a l'àrea de servei de l'Empordà, situada al quilòmetre 35 de l'autopista AP-7. El vehicle, que circulava en sentit sud, va creuar tota l'àrea de servei i l'aparcament destinat a camions, i va estacionar-se a poca distància de la incorporació amb l'AP-7. 

Del seu interior, en van sortir tres homes -dos d'ells, amb jaquetes negres. Els lladres van anar repartint-se entre els camions amb actitud vigilant, i van començar a tallar la lona de les càrregues. Mentrestant, dos homes més s'esperaven dins el cotxe per si calia fugir a corre-cuita. 

Armats amb navalles i un ganivet, els lladres anaven estripant la lona dels tràilers i miraven què portaven. El que no comptaven, però, és que una patrulla de Mossos d'Esquadra els havia estat vigilant. Els dos agents estaven fent patrullatge per l'àrea de servei i van veure tots els moviments dels sospitosos. 

Mentre un mosso impedia que els membres del grup que hi havia dins el cotxe fugissin, l'altre va provar d'enxampar els tres lladres que tallaven les lones dels camions. Dos van fugir, però un d'ells -que s'havia amagat entremig d'uns tràilers- va ser descobert.

A més, els mossos van agafar un ganivet i dues navalles del terra, de les quals els lladres se n'havien desempallegat durant la fugida. Els tres membres del grup van ser detinguts per temptativa de robatori amb força a interior de vehicle i falta de danys.

Precisament, els Mossos d'Esquadra han extremat la vigilància en àrees de servei de l'AP-7 després que s'han detectat aquest tipus de robatoris. Primer, els lladres arriben amb un cotxe de gran cilindrada i tallen la lona dels tràilers. Quan han comprovat la càrrega, roben tot el que poden i ho carreguen en una furgoneta que arriba al lloc posteriorment.

Els tres detinguts a l'àrea de servei de l'Empordà, tots amb antecedents i veïns de Barcelona, són Oscar G.F., de 28 anys; Mohamed E.T., de 29 anys, i David R.S., de 39 anys. Després de passar dilluns a disposició judicial a Figueres, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.