Besalú i Roses s'uneixen per impulsar el comerç de proximitat als nuclis antics

També en participen Barcelona, Cambrils, el Vendrell, Lleida, Solsona i Tarragona

A més, es van impulsar una sèrie de subxarxes que agrupen municipis amb característiques comunes, com per exemple nuclis antics i barris amb riu. La primera subxarxa que es va crear va ser la de nuclis antics i la campanya que avui s'inicia és la primera iniciativa impulsada pels municipis que en formen part, amb el lideratge de l'Ajuntament del Vendrell. 

Atès que la dinamització del comerç de proximitat és una de les prioritats de tots els nuclis antics, la subxarxa va decidir que la seva primera acció comuna seria posar en marxa una campanya en aquest sentit. La voluntat última és ajudar a què els nuclis antics recuperin la centralitat comercial que sempre han tingut i tornin a ser un referent de la vida social dels seus municipis.

Iniciativa simultània

La campanya consisteix en el sorteig de bosses de la compra amb rodes, amb el lema 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir', amb la col·laboració de les associacions de comerciants de cadascun dels municipis participants. Els compradors rebran números per participar en el sorteig de la bossa segons el sistema triat per cada municipi, bé siguin 'rasca-rasca' o lliurament de butlletes. Els ciutadans rebran participacions pel sorteig per cada compra que realitzin entre avui, 15 de juny, i fins el dia 15 de juliol.

En total es repartiran 1.565 bosses als vuit municipis participants: Barcelona (al barri de la Barceloneta), Besalú, Cambrils, el Vendrell, Lleida, Roses, Solsona i Tarragona. A la campanya hi participaran 694 establiments de tot Catalunya.