Mor una persona en un segon xoc entre dos tràilers a Fogars de la Selva

És el tercer accident amb camions implicats en un tram de quaranta quilòmetres a l'AP-7

El camió amb el qual ha xocat la víctima mortal transportava maionesa, venia de Múrcia i anava cap a França. Segons ha explicat el seu conductor, que ha resultat il·lès, quan ha intentat anar a socórrer el camioner que ha xocat amb ell, aquest ja havia mort. També ha dit que tenia el camió aturat a molta distància del de davant seu, fet que hauria pogut evitar un xoc en cadena. El primer tràiler es trobava aturat perquè a pocs quilòmetres de distància s'havia produït un altre accident i la via presentava retencions.

A resultes del xoc, que s'ha produït al quilòmetre 96 de l'AP-7, la cabina del camió accidentat ha quedat destrossada. La cisterna també ha quedat malmesa i, tot i que la Direcció General de Protecció Civil no ha hagut d'activar inicialment cap pla d'emergència, finalment s'ha activat al Transcat. Es mantindrà fins que concloguin les tasques de transvasament.

A primera hora de la tarda s'ha reobert un dels carrils de la carretera en el punt d'aquest sinistre. Mentrestant, diversos efectius encara treballen en l'accident que hi ha hagut aquest matí a pocs metres del lloc dels fets. 

A conseqüència del segon sinistre, s'ha hagut de tallar la calçada en sentit nord i s'han fet desviaments per la sortida d'Hostalric. Posteriorment, des de poc després d'un quart de tres fins al voltant d'un quart de quatre, també s'ha restringit tota la calçada a Sant Celoni en sentit nord i es desviava el trànsit per la sortida de Sant Celoni. A hores d'ara, des del voltant d'un quart de quatre, hi ha un carril obert a l'altura del punt quilomètric 96, en sentit nord, i la calçada ja està reoberta a Sant Celoni.

En total, hi han actuat vuit patrulles de Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També hi han intervingut els Bombers de la Generalitat.

El camioner del camió bolcat en el primer sinistre ha resultat ferit lleu i les ambulàncies del SEM l'han traslladat a l'hospital de Santa Caterina. En total, hi han actuat vuit dotacions de Bombers de la Generalitat, sis patrulles de Mossos d'Esquadra, i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Entre les al voltant de dos quarts d'onze i un quart de dotze la calçada ha estat tallada en sentit Girona i s'ha desviat el trànsit cap a la N-II per la sortida d'Hostalric. Posteriorment, cap a les un quart de dotze, han quedat dos carrils tallats en sentit nord i 1 carril en sentit sud. Des de les poc després d'un quart de quatre la calçada en sentit sud ja està del tot reoberta però es mantenen tallats els dos carrils en sentit nord.

Convé dir també que al voltant de la una del migdia, un camió frigorífic ha bolcat al seu pas per Montmeló, en sentit sud, fet que ha obligat a tallar l'autopista a Montmeló i a habilitar un desviament provisional per Granollers. Poc després, però, s'han pogut reobrir dos dels tres carrils i només un d'ells resta tallat mentre duren les tasques de neteja de la calçada.