Una cinquantena d'espectacles a la XVI Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

L'organització ha intentat "mantenir la qualitat" malgrat la retallada del 7% del pressupost

"Tothom ha posat de la seva part, les companyies han acomodat el seus catxets a la situació, les entitats de la Bisbal ens han donat suport i per això hem pogut seguir creixent", ha apuntat Varela en la presentació d'aquest dimarts.

Per la seva banda, l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha reiterat el compromís de l'Ajuntament amb la Fira de Circ al Carrer. "És un actiu important per a la ciutat que situa la Bisbal en el mapa, amb una gran repercussió econòmica, social i cultural", ha dit. Per això, Sais ha
assegurat que el suport de l'Ajuntament a la fira en el futur està garantit. 

També la Diputació de Girona ha garantit la seva aportació ja que ha tancat un conveni amb Fira de Circ per als tres propers anys, amb una subvenció de 25.000 euros anuals. L'altra gran patrocinador de la Fira és el CONCA, que aquest any ha aportat 25.500 euros.

D'entre els espectacles recomanats per l'organització -"malgrat que tots els considerem bons i no ens agrada destacar-ne cap", ha dit el portaveu- cal apuntar el cercavila "eletroitinerant" de Meneo, dos músics barcelonins que converteixen els sons d'una 'gameboy' en
cançons i versions de temes clàssics; la inauguració del festival amb un dels espectacles més "arriscats" d'aquest any amb Rock a Lili, entre el circ gòtic i el cabaret; l'actuació de Jango Edwards i la Tandarica Orkes tar; el nou especacle d'Albadulake; o l'espectacle 'Call me Maria', "sens dubte la millor cloenda que haurem tingut mai", segons Varela. 'Call me Maria' arribarà directament del Festival Grec adaptat per primer cop a un escenari exterior expressament per a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal.

Una de les novetats d'aquest any és la presència de Fira de Circ al Twitter (@firacircbisbal) a través del qual s'informarà de l'inici i la cloenda de tots els espectacles i de les incidències que puguin provocar canvis en la programació.

Voluntat d'impulsar un centre de formació en circ a la Bisbal

Finalment, Varela ha anunciat la intenció de Fira de Circ al Carrer d'impulsar un centre de formació en circ a la Bisbal, com a resposta a la demanda que hi ha en aquest sector a Catalunya i a l'estat espanyol. Varela ha recordat que la Bisbal és una ciutat referent pel circ i de moment les experiències en formació que s'hi han dut a terme han estat molt positives. "La Bisbal s'ha educat amb el circ i gràcies a això tenim un públic molt exigent". Varela ha destacat la importància del circ com a sortida professional i també com a eina integradora a través dels valors que fomenta aquesta disciplina.

En aquesta edició, Fira de Circ ha apostat decididament per col·laborar en projectes de cooperació, solidaritat i sostenibilitat com el conveni amb Playground i Educació sense fronteres, que oferirà un taller de reciclatge; l'espectacle 'Xarop de Clown', de la companyia amateur Pallassos de l'Hospital; o l'associació El Trampolí, que fomenta les activitats lúdiques i socials per a nois amb discapacitats psíquiques, que tindrà una barraca amb servei de bar a la fira per recollir fons per a les seves activitats.