Més de 130 socorristes de la Creu Roja vigilaran 31 platges del litoral gironí aquest estiu

L'entitat ofereix els serveis de socorrisme i salvament a deu municipis de la demarcació, dos menys que l'any passat

La Creu Roja tindrà aquesta temporada d'estiu 132 socorristes vigilant diàriament les platges on l'entitat presta el servei. Aquest 2011, hi ha 31 platges d'arreu del litoral de la demarcació on la samarreta que portin els socorristes lluirà el característic emblema de la Creu Roja.

En total, l'entitat presta servei a deu municipis (dos menys que l'any passat). Les platges amb cobertura dels socorristes de la Creu Roja són les de Portbou, Llançà, Castelló d'Empúries i l'Escala a l'Alt Empordà; i Pals, Begur, Palafrugell, Palamós, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. En comparació amb l'any passat, de la llista cauen Colera i Sant Pere Pescador. 

En total, arreu d'aquestes platges, la Creu Roja hi tindrà instal·lats un total de 33 llocs de socors, vint cadires de vigilància i onze torres d'observació. A més, a l'hora de prestar el servei, l'entitat disposa de set ambulàncies, nou embarcacions, una moto aquàtica, set desfibril·ladors i disset cadires amfíbies per facilitar el bany a les persones discapacitades.

A més de prestar atenció sociosanitària als diferents llocs de socors, l'assistència que dóna la Creu Roja a les diferents platges del litoral també inclou la informació sobre l'estat del mar i les platges, la prevenció de riscos, l'assistència a les embarcacions i els rescats de banyistes. 

Al dispositiu d'aquest 2001 hi participen cinc assemblees locals: les de Figueres, Llançà, Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols-Vall d'Aro. 

Cauen un 37% les atencions

L'any passat, els socorristes de la Creu Roja van assistir 8.954 banyistes a les platges gironines, un 37% menys que al 2009 (quan les persones ateses es van enfilar fins a les 14.253). Una altra de les dades que crida l'atenció de l'estadística és que, durant l'estiu del 2010 van caure en picat les assistències per picades de medusa (passant de 4.982 a 1.837).

D'altra banda, durant la temporada d'estiu de l'any passat els socorristes de la Creu Roja van fer 36 rescats de banyistes, van localitzar 85 menors extraviats i en van buscar els pares, van lliurar 291 polseres identificatives i van fer 526 serveis amb cadira amfíbia.