L'acusat de cometre vuit delictes d'atracament, incendi i violació reconeix part dels fets al judici

El processat s'enfronta a una pena global de 36 anys i nou mesos de presó i a pagar una indemnització de 46.000 euros

36 anys i nou mesos de presó per 24 hores encadenant un delicte rere l'altre. Aquesta és la pena a la qual s'enfronta Víctor Manuel M.D., un home de 36 anys que el dia de Sant Esteve del 2008 -segons sosté el fiscal- va arribar a enllaçar una violació, un intent d'agressió sexual, un incendi a l'habitació d'un càmping, dos atracaments i el robatori frustrat d'un cotxe.

Els fets, que aquest dimarts han arribat a judici, van tenir lloc entre Ripoll i Campdevànol (Ripollès). Com recull l'escrit d'acusació, l'acusat va començar a cometre tot aquest rosari de delictes pels voltants de la una de la matinada d'aquell Sant Esteve, i durant tot un dia sencer no va parar de sumar il·legalitats.

Davant l'Audiència de Girona, Víctor Manuel M.D. ha reconegut part dels càrrecs que se li imputen. L'acusat, però, ha declarat que pràcticament no recordava res de tot el reguitzell de delictes, perquè aleshores "anava molt drogat" ja que havia mesclat "les pastilles amb els antidepressius".

El processat, que seguia tractament psiquiàtric, llavors feia uns set mesos que vivia al 'Càmping Ripollès' de Ripoll. Tot i que a moltes de les preguntes del fiscal ha contestat amb un "No ho recordo", sí que ha admès alguns dels delictes. 

Així ha reconegut haver entrat per força a casa d'una veïna de Ripoll i amenaçar-la amb un ganivet, calar foc a una habitació del càmping amb una cigarreta i calcinar un matalàs "com ja havia fet a Ciudad Real", provar de fer un pont a un cotxe perquè necessitava el vehicle per anar a pagar 500 euros a un traficant o haver atracat una jove quan sortia d'un caixer de Campdevànol i robar-li 20 euros.

Quan un va drogat no sap el que es fa 

"Quan un va drogat no sap el que es fa", ha explicat Víctor Manuel M.G. davant el tribunal que el jutjava. Tot i reconèixer aquests delictes, però, l'acusat ha dit que no recordava haver obligat la veïna de Ripoll a fer-li una fel·lació, haver demanat el mateix a una campista o haver assaltat -de matinada i en ple carrer- una jove quan sortia d'un bar de Campdevànol. 

"Hi ha coses que no recordo i el meu cap no...", ha respost el processat davant la Secció Tercera de l'Audiència. En total, Víctor Manuel M.G. està acusat de vuit delictes: intent d'agressió sexual, violació de domicili, agressió sexual, robatori amb intimidació, falta de danys o intent de sostracció de vehicle, entre d'altres.

En total, el fiscal demana que se'l condemni a una penal global de 36 anys i nou mesos de presó, i a pagar una multa de 3.960 euros. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que Víctor Manuel M.G. amb un total de 46.032,654 euros.

El judici per aquest cas, que se celebra a la Secció Tercera de l'Audiència, continuarà aquest dimecres i dijous.