Jutgen un veí d'Olot per violar, amenaçar, picar i agredir l'exparella amb un cúter

El processat admet que va ventar bufetades i mossegar a la noia però diu que va ser per defensar-se

La relació entre l'acusat i la víctima només va durar mig any, des del novembre del 2009 a l'abril de l'any passat. En aquest temps, però, les acusacions sostenen que Joan Romualdo D.R. va arribar a cometre fins a 21 delictes entre lesions, amenaces i agressions sexuals. 

Tant l'acusat, que té 36 anys, com la seva exparella vivien en domicilis separats a Olot. D'ençà del primer moment, però, tant el fiscal com l'acusació particular relaten que el processat va començar a "maltractar" i a "descarregar la seva ira" contra la jove. 

Entre els abusos, els escrits d'acusació recullen que Joan Romualdo D.R. va clavar un cúter a l'esquena de la jove, li va fer petits talls als braços, la va cremar amb una cigarreta, la va estrangular dues vegades fins que va perdre la consciència i la va violar en tres ocasions. A més, el fiscal i l'acusació també sostenen que Joan Romualdo D.R. va ventar diverses bufetades a la jove, li donava cops de puny a la cara o la va arribar a mossegar a un braç i a l'espatlla. 

Durant el judici, Joan Romualdo ha admès que alguns cops se li n'havia "anat la mà" amb qui aleshores era la seva xicota. Entre d'altres, l'acusat ha reconegut haver-li donat cops de puny, ventar-li fins a cinc bufetades o mossegar-la. Joan Romualdo D.R., però, ha assegurat davant l'Audiència que totes aquestes lesions les va fer per defensar-se, ja que era la noia qui sempre buscava brega.

Segons l'acusat, que és d'origen dominicà, la jove era molt gelosa i sempre l'estava provocant. "Es posava molt agressiva i gairebé em dominava", ha dit Joan Romualdo D.R. El processat ha dit que la noia "s'enfadava per gairebé res" i, segons la seva versió, va ser ella qui es va fer les cremades amb la cigarreta i qui es va intentar tallar amb el cúter.

Per la seva banda, la denunciant ha sostingut -gairebé sempre amb monosíl·labs- que Joan Romualdo D.R. la va maltractar i vexar "gairebé cada dia" durant el mig any que va durar la relació. Segons ha relatat la jove, a instància del fiscal, el processat li va fer viure una "tortura" colpejant-la, atacant-la amb el cúter o obligant-la a mantenir relacions sexuals contra la seva voluntat.

De totes maneres, la noia també ha tingut altres relacions tempestuoses. Durant la seva declaració, la denunciant també ha negat haver-se autolesionat mai, i ha dit que si algun cop va colpejar el processat va ser per defensar-se, perquè era sempre ell qui l'agredia primer. "Jo li tenia molta por", ha precisat. 

Rosari de delictes

El fiscal i l'acusació particular imputen a Joan Romualdo D.R. tot un rosari de delictes. En concret, un de violència habitual a l'àmbit de la llar, tretze de lesions, quatre d'amenaces i tres d'agressió sexual. En total, li demanen una condemna global de 41anys i mig de presó, 37 anys i mig de prohibició de portar armes i sol·liciten que l'acusat no es pugui acostar a menys de mig quilòmetre de la denunciant.

En matèria de responsabilitat civil, fiscal i acusació particular demanen una indemnització global de 17.105 euros per les lesions, les seqüeles i els danys morals. Per la seva banda, la defensa sol·licita l'absolució. El judici, que se celebra a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, continuarà demà al matí.