Els 'indignats' de la plaça Catalunya de Girona desmuntaran el campament el 19 de juny

Fan una crida a "omplir la plaça de tendes" el cap de setmana vinent

Els 'indignats' gironins han decidit posar fi a l'acampada de la plaça Catalunya i el 19 de juny desmuntaran les tendes al voltant de les quals durant un mes "s'ha creat una xarxa de persones que treballen creant propostes". Tot i no concreten en què es traduirà el moviment a partir d'ara, asseguren que saben què és el que no volen, i reconeixen que "encara queda molta feina per fer". Consideren que necessiten "temps per reflexionar què està passant" per "posar-ho en comú", i per "definir i concretar" cap a on volen anar. Recorden que l'acampada va sorgir de l'"espontaneïtat" i d'una "preocupació comuna envers un futur econòmic, social i polític" que "sembla que ha d'engolir" la societat.

Crida a manifestar-se el 19 de juny

Els 'indignats' gironins també fan una crida a la ciutadania a sortir al carrer el 19 de juny -el mateix dia en què estan previstes concentracions a la resta de Catalunya i de l'Estat-, per manifestar "a la comunitat europea i als governs" la seva disconformitat en el que s'ha anomenat 'El pacte de l'euro' -que alerten que afavoreix la privatització i retalla les ajudes socials, entre altres conseqüències.

D'altra banda, el moviment té previst celebrar noves reunions de comissions i assemblees populars, que s'aniran anunciant al web www.acampadagirona.org.

Durant aquest mes els 'indignats' gironins han protagonitzat accions emblemàtiques, com la marxa del 31 de maig en què unes 200 persones van caminar des de la plaça del Vi de Girona fins a la plaça de la Llibertat de Salt, o les concentracions que han aplegat fins a unes 800 persones a la mateixa plaça del Vi. És el cas de la que va tenir lloc el 27 de maig en contra de les càrregues policials que hi va haver a Barcelona i Lleida. Els 'indignats' també van tenir un paper destacat a la manifestació que aquest dissabte va aplegar unes 2.000 persones a Girona sota el lema "prou retallades".