Les 300 noves places d'aparcament a l'antic Camp de Futbol de Blanes es mantindran fins setembre

L'estiu de l'any vinent es podria tornar a habilitar

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha iniciat durant aquest mes d’agost una prova pilot que consisteix en haver dotat de 300 places més d’aparcament gratuït que s'afegeixen a les 1.200 situades al Centre-Pins, a la zona de l’esplanada de l’antic pavelló d’esports. Les noves places estan habilitades a l’antic Camp de Futbol.

Els nous aparcaments van estar en funcionament el passat mes de juliol, durant la Festa Major de Santa Anna, al haver-se fet una reubicació de les parades de la Fira d’Atraccions, que ocupaven part de l’espai d’aparcament gratuït de l’esplanada. Es van habilitar a l’antic camp de futbol perquè s’hi pogués estacionar. Per això, la Policia Local de Blanes va senyalitzar els espais i es va condicionar una entrada perquè la seva utilització fos més còmoda i accessible.

Des de finals de juliol, quan van marxar les parades de la Fira d’Atraccions, aquesta nova zona d’aparcament de franc s’ha continuat utilitzant diàriament. Inicialment estava previst que quedés inhabilitada al acabar la festa major però, donada l’afluència de visitants al llarg de l'estiu el primer tinent d’alcalde del municipi, Jordi Urgell, –responsable de l’Àrea de Mobilitat, entre d’altres- ha valorat la idoneïtat de continuar fent-hi una prova pilot.

Fins al setembre

Tal com explica Urgell, la idea d’aquesta prova pilot s’ha fet en base al bon resultat que està tenint quant a la seva utilització, tant durant la festa major com en aquest mes d’agost. Per això, de cara a l’estiu del 2020 es valorarà tornar a habilitar-la afegint-hi millores. D’aquesta manera, les 300 places de l’antic camp de futbol d’Els Pins funcionaran fins al setembre, quan la zona quedarà en desús, si bé amb la possibilitat que de cara al proper estiu es torni a habilitar.

La prova pilot finalitzarà l’1 de setembre, ja que a partir de llavors ja es considera que no hi haurà tanta demanda de places d’aparcament. D’altra banda, aquest espai de l’antic camp de futbol de sorra s’ha d’utilitzar per diferents activitats que s’estan organitzant quan acabi l’estiu, i caldrà que estigui expedit perquè s’hi instal·lin.

Un total de 1.500 places gratuïtes

Amb l’habilitació de l’antic camp de futbol de terra d’Els Pins perquè també hi aparquin vehicles gratuïtament, el nombre total de places de franc a l’aparcament d’El Centre-Pins ha passat a ser de 1.500. Al llarg dels darrers anys, la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló ha estat un dels centres d’interès de la ciutadania, ja que des del 2013 s’hi havia de pagar per estacionar en les 1.200 places que hi havia. El període de pagament coincidia amb el de màxima afluència estiuenca: del 15 de juny al 15 de setembre.

L’explotació d’aquestes zones blaves anava a càrrec de l’empresa SABA, que va guanyar el concurs d’explotació per cinc anys. Passat aquest període, el 16 de setembre del 2017, les 1.200 places van quedar alliberades, és a dir: van passar a ser gratuïtes. Per fer més explícit aquest canvi, el juny del 2018 es van repintar totes les places perquè passessin del blau de pagament al blanc que indica la seva gratuïtat.