Sarrià de Ter comença les obres del nou institut instal·lant els primers mòduls

El curs s'inaugurarà amb 107 alumnes

El municipi de Sarrià de Ter (Gironès) ha iniciat avui els treballs de construcció del nou institut, un projecte que es va iniciar el 2008 amb una reserva de sòl dins el nou POUM per a equipaments educatius.

El futur institut tindrà quatre línies que aniran des de primer d’ESO fins a segon de Batxillerat. Els alumnes dels pobles de Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter, Medinyà, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter, hi podran accedir. El seu horari de funcionament serà d'un quart de nou del matí a tres quarts de tres de la tarda, per la qual cosa no disposarà de servei de menjador. En el proper curs 2019/20 comptarà amb 107 alumnes que inauguraran la comunitat educativa. L’activitat escolar es durà a terme dins de mòduls prefabricats de nova adquisició, completament climatitzats amb aire condicionat i calefacció.

A principi de curs estaran instal·lats quatre mòduls per primer d’ESO, quatre per segon d’ESO, quatre per diferents activitats complementàries (biblioteca, laboratori, informàtica i dibuix) i a més a més el mòdul de secretaria i direcció. Les activitats esportives es faran en una pista polivalent al mateix institut i al Pavelló Municipal.

En una segona fase, abans que comenci el curs 2021/2022 es posaran vuit mòduls més. Per tal que la fase d’ESO tingui els setze mòduls operatius. Finalment, al curs 2023/2024, s’acabarà la instal·lació de mòduls amb vuit mòduls més per fer els dos anys de Batxillerat.