L'aeroport de Girona estrena nova ruta setmanal a Kiev durant l'estiu operada per Windrose Airlines

Quatre companyies programen cinc rutes més que s'estrenaran aquest mateix juny i al juliol

L'aterratge aquest divendres del vol operat per Windrose Airlines amb un avió A-320 ha encetat els vols comercials des de Girona fins a Ucraïna. Per celebrar l'efemèride, tant bon punt el tren d'aterratge i l'avió han entrat a la zona d'aparcament, els Bombers de l'aeroport de Vilobí d'Onyar l'han rebut amb dues mànegues d'aigua i han 'batejat' simbòlicament la nova connexió. 

Aquesta nova ruta se suma a les que s'han inaugurat, durant els darrers mesos, entre el Girona-Costa Brava i diferents ciutats de l'Europa de l'Est. De fet, com ja va admetre el director de l'aeroport, Lluís Sala, les connexions aèries amb aquests països són un nou mercat en creixement, que pot aportar turistes i visitants al territori. 

La nova ruta a Kiev no és la única que s'ha inaugurat en els darrers dies. De fet, sense anar més lluny, divendres passat l'aeroport de Girona es va connectar -per primer cop- amb el de Moscou Domodeodovo, mitjançant la companyia Transaero Arilines. Aquesta aerolínia ha programat dos vols, un de sortida i un d'arribada, cada divendres fins al 30 de setembre. 

A més, dissabte passat 4 de juny, Small Planet Airlines va inaugurar dissabte passat, 4 de juny, la seva operativa a l'aeroport gironí. Opera cada dissabte fins l'1 d'octubre amb tres vols setmanals d'anada i tornada, és a dir sis operacions, a Katowice, Varsòvia i Poznan.

D'altra banda, des del 30 d'abril, Enter Air ofereix una ruta a Varsòvia, que s'opera tots els dissabtes fins a l'1 d'octubre. A més, entre l'11 de juny i l'1 d'octubre té planificat un vol a Gdansk i un vol a Katowice d'anada i tornada, també tots els dissabtes. 

Finalment, des del 23 d'abril i fins a finals d'octubre també es pot volar tots els dissabtes a Belgrad amb l'aerolínia JAT Airways. Des del 14 de juny fins al 25 d'octubre, l'aerolínia operarà també tots els dimarts un vol d'anada i un de tornada a la capital de la República de Sèrbia, així com alguns dijous i diumenges puntuals durant la temporada d'estiu.

Cinc noves companyies a l'estiu

Segons assegura Aena, la nova connexió entre Girona i Kiev és "un exemple més de l'esforç realitzat per aconseguir una major diversificació de les aerolínies que operen" a Vilobí d'Onyar. Aena també diu que un altre factor que explica aquesta tendència és que aquest 2011 "s'ha efectuat una rebaixa de taxes a l'aeroport gironí que li permet mostrar-se com una opció més atractiva per les companyies".

A les noves rutes que s'han incorporat ara a l'aeroport de Girona, fins a finals de juliol se n'hi sumaran cinc de noves, que operaran quatre companyies. Atlantic Airways operarà des del 26 de juny fins al 7 d'agost dos vols setmanals, tots dos els diumenges, a Copenhaguen i Billund. 

La companyia Arkefly (Tui Airlines Nederland) iniciarà la seva operativa a Girona el 5 de juliol. Fins al 30 d'agost, volarà tots els dimarts i dissabtes a Amsterdam. Finalment, Aviogenex realitzarà un total de 18 vols a Belgrad entre el 26 de juny i el 18 de setembre i Luxair realitzarà dos vols puntuals a Luxemburg dimarts 21 de juny i dos més dimarts 28.