CiU només pactarà amb ERC a la Bisbal d'Empordà si li assegura l'alcaldia compartida

A dos dies perquè es constitueixi el consistori, tots els escenaris estan oberts a la capital del Baix Empordà

ERC ha estat la llista més votada a la Bisbal d'Empordà aquestes eleccions, però es podria quedar fora del govern. I és que CiU, amb tres regidors, assegura que està disposada a pactar tant amb ells com amb el PSC per formar govern. 

Tot i que els socialistes van ser la segona força més votada, tant ells com ERC van aconseguir el mateix número de regidors (sis cadascun). La candidata de CiU, Núria Anglada, assegura que el que van considerar "prioritari" d'entrada va ser revalidar l'acord que mantenien amb ERC d'ençà del 2007.

Però ara les condicions han canviat. I és que CiU reclama l'alcaldia compartida -cosa que li assegura el PSC- però ERC no en vol ni sentir a parlar. Per contra, els socialistes sí que han obert aquesta porta. I la seva proposta donaria els primers dos anys i mig l'alcaldia a Òscar Aparicio (PSC), i el darrer any i mig a Núria Anglada.

La cap de llista de CiU ha dit aquest dijous que, si ERC li ofereix el mateix que li ha garantit el PSC, està disposada a donar suport a la llista més votada. CiU valora positivament el darrer govern a la Bisbal d'Empordà i, per això, no renuncia a pactar de nou amb ERC.

Subhastes i imposició

De totes maneres, per a l'alcalde en funcions Lluís Sais, les aspiracions dels convergents són massa elevades. Sais assegura que no pensa entrar en "subhastes" i defineix "d'espectacle lamentable" el que fa Anglada. "Amb CiU les converses no s'han tornat negociació sinó imposició; per això, no ens mourem de la línia d'aquests darrers dies", declara Sais.

"El que no farem és quedar-nos al govern a qualsevol preu", concreta el candidat d'ERC. Lluís Sais també adverteix que, en cas que CiU doni suport al PSC, contravindrà les directrius del partit -que va dir que es respectaria la llista més votada- i contribuirà a "la desafecció política". "És injustificable", afegeix Sais, en relació a una possible sociovergència.

De totes maneres, i encara que els escenaris estiguin oberts, un pacte entre CiU i el PSC a la Bisbal d'Empordà és el que pren, ara com ara, més força. De totes maneres, Núria Anglada assegura que fins demà no donarà a conèixer la seva decisió final.